Hirdetés

Segített elviselhetőbbé tenni a Facebookot, cserébe kivágták a közösségi oldalról és meg is fenyegették



|

Újabb problémás eset a Facebook körül.

Hirdetés

Valószínűleg a ti figyelmeteket sem kerülte el, hogy nem olyan régen több órára leállt a Facebook, az Instagram és a Messenger is, hiszen az internet egy méretes része ezzel a témával foglalkozott. Már ez a rövid szünet is komoly következményekkel járt a közösségi oldal és megalkotója, Mark Zuckerberg számára, aki nem olyan régen ismét kellemetlen helyzetbe került, de akad itt még egy másik elgondolkodtató sztori is.

Talán hallotatok már az Unfollow Everything elnevezésű bővítményről, amit használva egy szempillantás alatt egyszerre állíthatjuk le az ismerősök vagy különböző oldalak követését a Facebookon. Mivel egy szimpla leiratkozásról van szó, nem kerülnek törlésre ismerőseink, de alaposan megtisztíthatjuk a hírfolyamunkat ezzel a lépéssel.

Hirdetés

A megoldást kiötlő Louis Barcley arról számolt be, hogy a "nagytakarítás" után drámaian lecsökkent a Facebookon töltött ideje, és kezelhetővé vált a közösségi oldalhoz kötődő függősége. Hozzátette, hogy a svájci University of Neuchâtel már jelezte is, hogy a bővítményt használva szívesen megvizsgálnák, milyen hatással van a hírfolyam a Facebookon eltöltött időre és a platform felhasználóinak boldogságára.

Úgy tűnik, a Facebook nem fogadta kitörő örömmel a dolgot, ezért egy levélben jogi lépésekkel fenyegette meg Barcleyt, arra hivatkozva, hogy megszegte az oldal felhasználási feltételeit a programjával. Emellett véglegesen zárolták a Facebook- és Instagram-fiókját, illetve követelték, hogy egyezzen bele abba, hogy soha többet nem fejleszt olyan eszközöket, amelyek a közösségi oldallal vagy annak szolgáltatásaival lép interakcióba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.