Hirdetés

Senkit nem fog meglepni, miért csúsznak tovább a DisplayPort 2.0-s monitorok



|

Eredetileg 2020 végére vártuk őket, de ebből úgy tűnik, semmi nem lesz.

Hirdetés

2019 júniusában adtunk hírt arról, hogy a VESA véglegesítette a DisplayPort 2.0 szabványt, minek értelmében ilyen csatlakozóval akár 16K-s HDR kijelzőt 60 Hz-en, sőt, két 8K-s HDR panelt is működtethetünk majd, ez utóbbiakat egyenként 120 Hz-en. Anno 2020 végére vártuk az első DisplayPort 2.0-képes monitorokat, ám értelemszerűen most már hiába.

Most a VESA egyik szóvivője nyilatkozott a The Verge-nek. Elmondása szerint a monitorok továbbra is fejlesztés alatt állnak, piacra dobni pedig, nos, nem mostanában fogják azokat.

Hirdetés

A késés természetesen a koronavírus számlájára írható: a fejlesztők és mérnökök eddig személyesen, úgynevezett Plugtest eseményeken is találkoztak, melyeken különböző cégek szoktak közösen tesztelni, többek közt átjárhatósággal kapcsolatos problémákat is. Tavaly a VESA nem tartott ilyen Plugtesteket, ez pedig lassította a DisplayPort 2.0 fejlesztését, de idén tavasszal Tajvanban végre sor kerülhet a pótlásra. 

A szóvivő 2021 végére ígéri az első termékek megjelenését - addig is, ahogy azt az idei CES-en is láthattuk, a gyártók inkább az újgenerációs konzolokhoz is jó, HDMI 2.1-es gamermonitorok felé kacsingatnak, lásd az Acer és az ASUS újdonságait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.