Hirdetés

Senkit sem érdekel az adatvédelem, újabb rekordokat dönt a TikTok



|

Töretlen a platform népszerűsége, pedig a közelmúltban számos adatkezelési probléma merült fel a TikTok kapcsán.

Hirdetés

A főként a fiatalok körében közkedvelt TikTok többnyire vagy az életveszélyességig fajuló trendjeivel, vagy az adatvédelmi aggályok miatt kerül a hírekbe. A zenés-videós platformot ugyanis egy kínai cég, a ByteDance üzemelteti, rendkívül szoros ellenőrzést gyakorolva a mindennapi működés felett.

A nyugati országok, élükön a Kínával egyre hevesebben rivalizáló Egyesült Államokkal ezért komoly biztonsági kockázatot látnak a közösségi oldalban, ám a jelek szerint ez nem igazán van hatással a platform népszerűségére.

A TikTok ugyanis nemrég bejelentette, hogy átlépte a havi 1 milliárd aktív felhasználót. A mérföldkő elérését Vanessa Pappas, a szolgáltatás operatív vezetője közölte egy rövid videóban. A TikTok ezzel felzárkózott az Instagramhoz, amely még 2018-ban lépte át az 1 milliárdos álomhatárt.

@tiktok

✨ 1 billion✨ people on TikTok! Thank you to our global community 🎉

♬ original sound - TikTok

Pillanatnyilag pedig nem is látszik, mi szabhatna gátat a kínai app világhódításának. A januárban távozott amerikai elnök, Donald Trump idején ugyan volt egy próbálkozás arra, hogy kényszerített eladás útján ebrudalják ki az Egyesült Államokból a ByteDance-t, ám a jogi problémák miatt a Biden-adminisztráció már nem erőlteti a dolgot.

Hirdetés

Ehelyett tavasz óta egy új keretrendszer kialakításán dolgozik az amerikai kormányzat, amellyel bíróságokon is védhető módon lehetne szankcionálni a TikTokhoz hasonló, veszélyesnek ítélt platformokat.

Ami pedig Európát illeti, jelenleg nincs uniós szintű törekvés a TikTok kiszorítására, a kiskorú felhasználók védelmében viszont már fellépett az Európai Bizottság, "párbeszédre" invitálva a ByteDance-t.

Így aztán eddig csak egyetlen komoly piac, India emelt áthatolhatatlan falat a TikTok elé, 2020 nyarán teljesen betiltva az alkalmazást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.