Hirdetés

Új mini fülhallgatót mutatott be a Sennheiser



|

A professzionális audióeszközöket gyártó cég felturbózta első generációs fülgombjait Momentum True Wireless 2 néven.

Hirdetés

Az Apple elég rendesen kasszát robbantott az AirPods fülesekkel, pedig első körben inkább a kritika volt hangosabb. Micsoda marhaság, hogy emberek füléből kis pálcikák fognak kiállni. Meg csatornafedél fölé se álljunk, mert egy rossz mozdulat, és szó szerint elúszik a drága fülbevaló. Aztán már megint bebizonyosodott, hogy az Apple jól számított, és az AirPodsból divat lett, egyrészt alanyi jogon, másrészt meg a többi gyártó egyre-másra érkező hasonló termékei miatt, kategóriaként.

Hirdetés

A Sennheiser mondjuk valóban minden szinten jogosan szállt be a vezeték nélküli fülhallgatók piacára is, hiszen professzionális színpadi és otthoni audioeszközei miatt a színtér egyik fontos szereplője. A német vállalat a Momentum True Wireless sorozattal indult a kategóriában, és most - minő csoda - Momentum True Wireless 2 néven érkezik a második generáció.

Az apróságokban 7 mm-es dinamikus hangszórók dolgoznak, amik a vállalat szerint a kis méret ellenére fajsúlyos basszusokat is képesek kiadni a fülbedugós gomboktól megszokott közép és magas tartományok mellett. A hangzást egyébként egy külön equalizer segítségével is állíthatjuk, ehhez a Sennheiser Smart Control App letöltése szükséges. Szintén újonnan került a fülesekbe az aktív zajszűrés, amely az eddigi passzívval együtt dolgozik azon, hogy a környezeti zajokat úgy tompítsa, hogy a zene vagy egyéb audióélmény ne csorbuljon közben.

Ha viszont valaki pont azt szeretné, hogy zenehallgatás közben is tisztában legyen a környezet hangjaival (például bringázik, ami közben ugyebár kifejezetten veszélyes még zajszűrő nélkül is bedugaszolni a füleinket), akkor egyetlen koppintással átállhat Transparent üzemmódra. Ez felerősíti a környezeti hangokat, így akár beszélgetni is könnyen tudunk úgy, hogy nem kell kicuppantani a kis füleseket. A telefonhívásokat két mikrofon is fogadja, amely szintén szűri a felhasználó hangján kívüli zajokat.

A Momentum True Wireless 2 Bluetooth 5.1 alapokon kommunikál, és ismeri a legújabb audiókodekeket is, beleértve az AAC-t és a Qualcomm aptXTM-et. Egy feltöltéssel 7 órán át működnek, de a töltőtokkal összesen 28 órát tudunk kihozni belőlük. A fekete változat 106 ezer forintnak megfelelő összegért kerül a polcokra áprilisban, de erre Magyarországon sajnos még vám és áfa is kerül. Fehér változat is várható, de az csak később jön.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.