Hirdetés

Egyre jobb az e-sport helyzete Magyarországon



|

Nemrég konferenciát is tartottak a támában, ahol kiderült, az elektronikus sportokra már állami szinten is odafigyelnek.

Hirdetés

Az Esport1.hu beszámolójából többek között az is kiderül, hogy tudatosan folyik a hazai virtuálissport-világban a közeledés egyrészt a hagyományos sportokhoz, másrészt azokhoz a szervezetekhez és döntéshozókhoz, akik segíthetik az itthon még újnak számító mozgalmat.

Hirdetés

És persze ez a helyezkedés egyáltalán nem rossz dolog, sőt. Fontos például az itt is elhangzott sztereotípia-döntögetés: beszéltek róla, hogy sok esetben ugyanúgy működnek ezek a szervezetek, illetve csapatok is, mint a hagyományos sportegyesületek, és a társadalmi előítéleteket is megcélozták: nem igaz, hogy az elektronikus sportolóknak nincsenek barátai, egész nap a gép előtt ülnek és nem mozognak, hajlamosak az agresszióra.

Szó esett a V4-es esport-versenyre megszavazott állami támogatásról, de akadt olyan "hagyományos" sportoló is, aki kiállt az e-sport létjogosultsága mellett. A nap egyik csúcspontjaként, a Nemzeti Versenyport Szövetség és az Egymillióan a magyar esportért Egyesület hivatalosan is megegyezett egy hosszú távú, stratégiai együttműködésről.

A konferencia részletes beszámolójáért érdemes egy izmosat kattintani és elolvasni partnerünk, az Esport1.hu összefoglalóját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.