Hirdetés

Sikeresen elhárult az eddig legnagyobb európai DDoS-támadás



|

A támadás célpontja az Akamai vállalat egyik kelet-európai partnere volt.

Hirdetés

Hivatalos közleményben jelentette be a kibervédelemmel és felhőalapú szolgáltatásokkal foglalkozó Akamai, hogy a szakemberei sikeresen elhárítottak egy olyan DDoS-támadás, amelyhez foghatót még soha nem tapasztaltak.

Az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás, vagyis DDoS, ismertebb és rövidebb néven túlterheléses támadás a cég egyik kulcsfontosságú kelet-európai partnervállalatát érte, egész júliusban több mint 75 alkalommal célozva.

Hirdetés

Az Akamai hivatalos beszámolója alapján 30 napon keresztül támadták a céget, a legnagyobb támadás mértéke 853,7 Gbps, illetve 659,6 Mpps volt július 21-én. A partnervállalatot több különböző módon is próbálták túlterhelni a támadók, és az egyelőre nem ismert, hogy ez milyen célból történt.

Az Akamai az adatok védelme érdekében nem hozta nyilvánosságra a megtámadott cég nevét és adatait, viszont azt megerősítette, hogy a támadás végül sikerült teljesen elhárítani. A teljes, részletes beszámoló a cég hivatalos blogján olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.