Hirdetés

Sikeresen mintát vett egy aszteroidáról a NASA, de éppen elhagyja az űrben



|

Sikerrel járt a NASA legutóbbi küldetése, megvan a minta a Bennu aszteroidáról, de az űrszonda éppen szórja el az űrbe.

Hirdetés

Bár mások már csináltak ilyet, a NASA most először kísérelt meg mintát venni egy aszteroidáról. A NASA OSIRIS-REx műholdja a jelentések szerint sikerrel járt, begyűjtötte ugyanis a mintákat az aszteroida felszínéről.

A gond csak az, hogy olyan sokat szedett össze, hogy nyitva maradt a tároló fedele, és az űrbe szivárog a begyűjtött minta

Hirdetés

A szakértők szerint értékes tudományos anyagról van szó, így remélik, marad elég az elemzésekre. Az űrszonda négy évvel a kilövése után teljesítette a küldetését, ami mindössze 16 másodpercet vett igénybe. 

A NASA egyébként kénytelen volt a szivárgás miatt megváltoztatni a terveit, és bár tudják, hogy több mint elég mintát gyűjtöttek, arra csak a visszatérőkapszula 2023-as Földre érkezésekor derül fény, hogy végül mekkora mennyiség jut vissza hozzájuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.