Hirdetés

Sikeresen visszatért a Földre a SpaceX Crew Dragon



|

Pensacola mellett, sikeresen landolt a vízen Bob Behnken és Doug Hurley Crew Dragon űrhajója.

Hirdetés

Sikerrel zárult egy magáncég első űrhajós küldetése, valamint a NASA 45 év után először ismét vízen landolt, miután a Crew Dragon épségben megérkezett a Földre. A SpaceX tweetben osztotta meg a történelmi pillanatot. Az űrhajósok egészségügyileg teljesen rendben voltak a landolás után, erről külön tájékoztatták a szakembereket. 

Hirdetés

Szombat este óta volt a páros a Dragon Endeavour űrhajó fedélzetén, amikor lecsatlakoztak a Nemzetközi Űrállomásról, majd elmanővereztek onnan. A visszatérés során hőpajzs védte a kapszulát és az űrhajósokat, majd két magasságban nyíltak az ejtőernyők. 

A SpaceX mentőhajójáról a landolás után azonnal két kisebb hajó indult a helyszínre, a várt landolási ponttól 3 mérföldre várakoztak. Az ejtőernyőt és a kapszulát is begyűjtötték, majd a Go Navigator hajón nyitották ki a NASA mentőegységének segítségével. A landoláskor szerencsére nyugodtabb vizekre tudtak megérkezni, a NASA az Isaias hurrikán miatt korábban nagyon aggódott. Az űrhajósok 63 napot töltöttek a Föld körül, a sikeres küldetés utána NASA pedig hivatalosan is minősítheti a SpaceX Crew Dragont. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.