Hirdetés

Sír a gyerek? Ez a kütyü lefordítja, mit mond!



|

A síró csecsemők szüleinek kínál reménysugarat a CES 2023 egyik izgalmas szereplője.

Hirdetés

A CES 2023 hivatalos nyitánya ugyan csak holnap esedékes, a Las Vegas-i rendezvény médianapjai viszont gőzerővel zajlanak, így a hét már számos izgalmas bejelentést hozott az Nvidia grafikus termékeitől az új ROG gamer laptopokon át az LG nagyobb fényerőt ígérő OLED-tévéiig.

Ezúttal viszont nem egy újabb szórakoztatóipari termékről számolunk be, hanem egy merőben egyedi eszközről: a tajvani Qbear "bébifordítója" képes megmondani, hogy miért sír egy csecsemő, és az eredménytől függően reagál a helyzetre.

Hirdetés

A fánkot idéző megjelenésű, integrált akasztóval bíró eszköz mesterséges intelligencia segítségével, mindössze 10 másodperc alatt elemzi a kisdedek hangját, és négy állapotra következtet: éhség, egyéb diszkomfort-érzet, koszos pelenka és álmosság. Ami az utóbbit illeti, szükség esetén a bébisuttogó egy altatódalt, az anyaméh hangjait idéző kellemes háttérzajt, vagy előre rögzített szülői hangokat játszik le, a beépített LED-világítással pedig megnyugtató fényt áraszt magából.

Az Amazon Alexa digitális asszisztenssel is vezérelhető eszköz egy okostelefonos alkalmazáson keresztül kommunikál, így közvetlenül a mobilunkon kapunk értesítést, ha például úgy érzékeli, hogy cserélni kell a pelust. A gyártó azt ígéri, hogy az adatvédelem érdekében az alkalmazás csak a baba gondozóinak mobiljával áll kapcsolatban, így az egészségügyi adatok nem juthatnak illetéktelen kezekbe.

A Qbear egyelőre nem árulta el a bébisuttogó árát és azt sem, hogy mikor kerülhet piacra, de a fejlesztésnek már előrehaladott állapotban kell lennie, a terméket ugyanis 2021 őszén mutatták meg először, és a CES 2022-n is ott volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.