Hirdetés

Lassítanál egy YouTube videón? Akkor ide kattints!



|

Ha valami olyan videót nézel, ahol jobban megfigyelnél egy részletet, vagy behatóbban tanulmányoznál egy rövid folyamatot, használd a SlowTube oldalt!

Hirdetés

Bár egyre többen használják a YouTube-ot amolyan háttérzümmögésnek, amin az n+1. háttérbe száműzött böngészőfülön szól valamilyen zene, azért bőven vannak még olyanok, akik tényleg odafigyelnek a videók legapróbb részleteire is. Van a megosztón bőven olyan tartalom, amelyet érdemes is tüzetesebben tanulmányozni, oktatófilmektől az érdekes, otthon is elvégezhető kísérleteken át bűvésztrükkökig.

Jómagam is többekről tudok, akik valamilyen készséget nem tanártól próbálnak megszerezni, vagy egy hozzáértőtől élőben megtanulni, hanem a YouTube-on keresgélnek tutorialokat. Ez persze sok tekintetben nem annyira üdvös, de azért tény, hogy a videós portálon már csilliárd találat jön arra is, hogyan kell elhullajtott macskaszőrből nyakkendőt szőni, meg hát aztán ez az a megoldás, ami totálisan nincs időhöz kötve, így hát az egyszeri júzer akkor tanulhat, amikor épp időt talál rá. Viszont az is tény, hogy egy ilyen videóban nem tudod megkérni a mindentudó mestert, hogy most egy kicsit lassabban mutassa meg a trükkjeit újra, mert elsőre kissé pörgős az oktatás ritmusa. És ilyenkor jön a megváltás a SlowTube képében.

Hirdetés

Az ötletes szolgáltatás oldalára a legegyszerűbb bemásolni az általunk szemgúvadásig nézett YouTube videó URL-jét, de ha úgy állunk neki a lassítósdinak, hogy nincs előre kiszemelt videónk, beírhatunk címet vagy egyéb keresőkifejezést is, amire a SlowTube megkeresi a legjobban illő találatot.

Ha a videó megjelenik a bal oldali kis ablakban, indíthatjuk a lejátszást. Közben pedig egy csomó lehetőségünk van a tüzetesebb szemrevételezés beállítására. Egyrészt, ha tudjuk, hogy az általunk jobban megvizsgálni kívánt rész mettől meddig tart, írjuk be a Loop Start és Loop End rubrikákba, majd kattintsuk be a Loop kapcsolót - innentől ugyanazt a részletet ismételgeti a lejátszó újra meg újra. A beírás helyett az is működik, ha a megfelelő helyen a Now gomb lenyomásával jelöljük meg az ismétlődő szakasz elejét és végét.

Ha pedig az eredeti sebesség túl gyors a tanuláshoz vagy megértéshez, a gyorsgombok segítségével 0,75-szörösére vagy felére is lassíthatjuk. Ha pedig pont nem ezt a sebességet keressük, a Custom gomb lenyomása után mi magunk állíthatjuk be egy csúszkán, hogyan szeretnénk lejátszani a videót (itt egyébként akár kétszeres gyorsításra is lehetőség nyílik). A videót ezután teljes képernyősre is nagyíthatjuk, az a saját beállításainknak megfelelő sebességgel és loopolással pörög tovább nagyban is.

Ha pedig valakinek szeretnénk megmutatni az általunk előkészített "tananyagot", csak nyomjunk rá a Share gombra, és máris kapunk egy olyan hivatkozást, amely bárkinek továbbküldhető. Példaként, ha ide kattintasz, akkor a Queen Tie Your Mother Down című örökbecsűjének fő gitárriffjét tanulmányozhatod loopolva, felére lelassítva, több kameraállásból. Gyakorlásra fel!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.