Hirdetés

SMS-ben érkező csomagértesítőkkel támadnak a csalók



|

Ha úgy kapsz SMS-t, hogy nem vársz csomagot, vagy gyanús a link, ne kattints!

Hirdetés

Sajnos a jelenlegi, minden eddiginél durvább járványhelyzet, azt eredményezte, hogy a legtöbb üzlet zárva van, és kénytelenek vagyunk rendelni, ha elektronikai cikkeket, könyveket, vagy bármi olyat szeretnénk, ami élelmiszerüzletben, drogériában nem kapható. Ezt igyekeznek kihasználni a csalók is, akik szöveges üzenetben bombázzák a gyanútlan felhasználókat.

A Magyar Rendőrség Facebook posztban és a Police.hu-n figyelmeztetett mindenkit, hogy amennyiben csomagkézbesítésről szóló üzenetet kapnak, legyenek óvatosak, és ha gyanúsnak találják, ne nyissák meg.

Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda már nyomoz az ügyekben. Az SMS-ben érkező link egy valamely futárcég arculati elmeivel kidekorált oldalra, azon keresztül pedig alkalmazáshoz vezet, amit letöltve a felhasználók akaratukon kívül küldik tovább a spamet, illetve engedik, hogy adataikhoz illetéktelenek férjenek hozzá. Elsősorban az Android-felhasználók veszélyeztetettek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.