Hirdetés

Snapdragon 855-tel és 5G-vel erősít az HTC



|

A jelek szerint készül az HTC következő zászlóshajója, amely értelemszerűen a lehető legmodernebb hardvereket kínálja majd.

Hirdetés

2011-ben a csúcson volt az HTC, azóta viszont olyan lejtőre került, amin nincs megállás. A cég augusztusi jelentése szerint az árbevétel éves szinten megint 53 százalékkal esett. Mostanra szinte minden szakértő kételkedik abban, hogy a vállalat ilyen formában hosszabb távon talpon maradhat. 

Hirdetés

Ennek ellenére a gyártó tovább dolgozik az újdonságokon. Kevin Duo, az HTC egyik vezető dizájnere a LinkedIn-profilján keresztül árult el néhány érdekességet. 

Úgy tűnik, hogy az HTC már teszteli a Qualcomm 7 nm-es csúcslapkáját, vagyis a Snapdragon 855 SoC-t. Az új gyártástechnológia jelentős teljesítménynövekedést és energiahatékonyságot tesz lehetővé. Ez a chip lesz a Huawei Kirin 980 és az Apple A12 ellenfele. 

A Snapdragon 855-be azonban még Snapdragon X24 modem kerül, ami LTE-támogatással rendelkezik. Az 5G korlátozott kezdeti elérhetősége miatt van ez így, illetve a költségek csökkentése érdekében. Az HTC viszont a Snapdragon X50 modemre pályázik, ami már 5G-képes, és opcióként kérhetik a gyártók a Qualcommtól. Mindez azt jelenti, hogy az HTC következő zászlóshajója már teljes mértékben 5G-képes lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.