Hirdetés

Snapdragon chip kerülhet a Huawei mobilokba



|

A jelentések szerint zöld utat kapott az Intel a Huawei-jel való munkához az amerikai kormánytól, és a Qualcomm is nagy erőkkel lobbizik. A Huawei Snapdragon chipekre váltana.

Hirdetés

Az amerikai korlátozások miatt rengeteg a bizonytalanság a Huawei körül, a kínai óriás egyes források szerint már a Mate 40 szériához sem kapott elég chipet, azóta pedig teljesen elvágták az eddig használt alkatrészektől.

Lehet azonban, hogy végül jobbra fordul a Huawei helyzete. A legújabb hírek szerint az amerikai kormány ugyanis engedélyezte az Intel számára, hogy együtt dolgozzon a Huawei-jel, és bizonyos termékeket értékesítsen a vállalat számára. 

Hirdetés

Az amerikai kormány által biztosított különleges licencért sok cég kampányol, többek között a Qualcomm is. A cég azzal érvel, hogy ha a biztonságos amerikai Snapdragon chipeket adják el a Huawei-nek, akkor mindenki jól jár: a Huawei folytathatja a munkát, az amerikai fél pedig nagy bevételekhez jut. 

A Huawei eközben hivatalosan is megerősítette, hogy a Qualcomm a licencre vár az amerikai kormánytól, a két fél együtt szeretne dolgozni, és a Huawei okostelefonokba Snapdragon lapkákat építenének.

A szállításokat azonnal megkezdenék, ahogy az amerikai vezetés rábólint. Szóbeszédek szerint egyébként az AMD is kért ilyen engedélyt Amerikától. Azt persze még korai lenne pletykálni, hogy Snapdragon 875 kerül a Huawei P50 Próba tavasszal, de ha így lenne, annak sokan örülnének. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.