Hirdetés

Soha nem láttál még olyan mobilt, mint a Vivo Apex 2019



|

Sem gombok, sem portok nincsenek a vezeték nélküli működést és a dizájnt előtérbe helyező okostelefonon. Egyesek szerint ez a jövő.

Hirdetés

Tudtuk, hogy nagy meglepetéssel készül a Vivo január végére, és az is tiszta sor, hogy a kínai gyártó szeret elsőként bevezetni újdonságokat: csúcsfelbontású kijelzőket, óriási mennyiségű RAM-ot, ultravékony készülékházat, képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót, kiugró kamerákat. Most itt az egyik első olyan okostelefon, amelyen egyetlen gomb és port sincs. Persze Snapdragon 855-ös chip, akár 12 GB RAM és 512 GB tárhely és 5G-s modem van benne, tehát abszolút prémium eszköz. 

Hirdetés

A Vivo Apex 2019 azért csak az egyik első, és nem az első, mert egy nappal korábban a Meizu Zero szintén üvegből készült egybeházzal újított, gombok és portok nélkül. A Meizu vezeték nélküli töltést választott, a Vivo Apex 2019 pedig mágneses töltőt, ami a hátlapra csatlakozik, és adatátvitelre is alkalmas. 

Természetesen a képernyő közel kávamentes, a gombokat pedig érintésérzékeny oldalsó felületek pótolják (tegyük hozzá, hogy az HTC-nél ez a megközelítés csúfos bukásnak bizonyult). Az előlapon hangszóró nincs, a hangot a kijelző vibrálása továbbítja. A Vivo újdonsága ujjlenyomat-olvasóban különösen erős: a szenzort a képernyőbe ágyazták, és a kijelző teljes felületén érzékel. 

Előlapi kamera sajnos még nincs a koncepciónak nevezett eszközön, de a Vivót ismerve találnak valamilyen rafinált megoldást, amennyiben úgy döntenek, ideje a boltokban is elérhetővé tenni az újdonságot. Egyesek szerint ez a jövő, mások irtóznak tőle, hogy már portok és gombok sincsenek az egyre drágább készülékeken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.