Hirdetés

Soha nem lesz már olyan a Google Play Áruház, mint volt



|

A Google módosította az alkalmazásbolt egyik alapvető dizájnelemét.

Hirdetés

A Play Áruház októberben ünnepli fennállásának 15. évfordulóját, napjainkban pedig már több milliárd alkalmazásnak ad otthont, legyen szó ingyenes, előfizetéses vagy prémium ajánlatokról, no és persze a nem túl szigorú szűrésen időnként átcsusszanó kártevőkről.

Ha mostanában barangoltál az alkalmazásbolt felületén, észrevehetted, hogy valami nem a régi az élményben, de nem biztos, hogy konkrétan rá tudtál bökni a változásra. Segítünk: az alapszín változott.

Hirdetés

A 9to5Google beszámolója szerint a Google szerda este állította át a platform alapszínét, így a telepítés-gombon, a lapfüleken és más szövegeknél is a kék lett a visszatérő szín a megszokott zöld helyett. Ahogy a lenti képernyőfotók is mutatják, egy apró változásról van szó, de a régi megjelenéssel összehasonlítva azért szembetűnő a különbség.

A döntés sokak számára meglepő lehet, hiszen a kéket inkább a szintén ezt használó iOS-es App Store-ral kötötte össze a nagyközönség, ám a 9to5Google szerint nem sokáig marad így a dolog. A portál ugyanis arra tippel, hogy az új stílus csupán egy átmeneti állapot a Dynamic Color szabvány bevezetése előtt.

A háttérképhez igazodó színváltós megoldás egy ideje már aktív a Play Áruház bizonyos kezelőfelületi elemein (navigáció, keresősáv), a következő lépés pedig az lehet, hogy az eddig zölden hagyott feliratok is megkapják. Hogy mikor, az jó kérdés, de az Android Police korábbi cikke alapján a Google már március óta kísérletezik a kék színnel, amit a 9to5Google most a Dynamic Color-frissítés előfutárának tart.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.