Hirdetés

Soha nem lesz OnePlus 4



|

Soha nem kapunk OnePlus 4 okostelefont, és ennek jó oka van.

Hirdetés

A OnePlus okkal szerzett nagy hírnevet magának az elmúlt néhány évben. Rendre erős és kiváló, ugyanakkor viszonylag könnyen megfizethető okostelefonokkal állt elő. Ilyen siker volt a tavalyi OnePlus 3 és a OnePlus 3T is, amelyek bár kamerában nem érnek fel a legjobbakhoz (azért majdnem), minden más tekintetben igen. Az utód lassan időszerű, de OnePlus 5 néven emlegetik. 

Hirdetés

Miért? Az ugrás furcsán hat, nem tűnik feltétlen pozitívnak, ráadásul ritkán folyamodnak ilyesmihez a gyártók. 

A OnePlus mégis jó okkal akarja, hogy soha ne jusson senki OnePlus 4-hez. A valóság az, hogy Kínában a 4-es számnak nagyon rossz jelentése van, igazából Kínában és Kelet-Ázsiában egyenlő a halállal és a betegséggel. Egy OnePlus Halál nevű okostelefon pedig valószínűleg csak kevés embernél lenne nyerő, főleg a témára érzékeny régióban. 

Kínában és Kelet-Ázsiában éppen ezért egyébként igyekeznek lehetőleg sehol sem használni a 4-es számot. Ez furcsa helyzeteket szül. Bizonyos épületekből hiányoznak a 4-es, valamint a 40-49-ig számozott szintek. A liftekben sincs ezekhez gomb, és a címekből is hiányoznak az ilyen számok, valamint igazából mindenhonnan (leszámítva a katonai területet). 

Az 5 ellenben egy szerencsés szám, az öt elemet jelképezi, illetve Kína császárát. A kínai hatóságoknál bejegyzett A5000-es készülék pedig arra utal, hogy a OnePlus 5 következik. A OnePlus 3 és a 3T modellszáma ugyanis A3000 és A3010 volt. 

A OnePlus 5 bemutatójára 1-2 hónapon belül számíthatunk. Elvileg Snapdragon 835-ös lapkát, keskeny kijelzőkeretet, 8 GB RAM-ot, 23 megapixeles dupla kamerát és 500 dollár alatti árazást kapunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.