Hirdetés

Soha nem volt még ilyen népszerű a Windows 11



|

Az Edge böngésző viszont egy picit most szomorkodhat.

Hirdetés

Az internetes forgalom elemzésével foglalkozó StatCounter közzétette legfrissebb jelentését, amelyben jó és rossz hír egyaránt kijutott a Microsoftnak. Az elemzésben többek között megnézték az operációs rendszerek piaci részesedését, de a legnépszerűbb böngészők rangsorát is felállították. Lássuk, mit mondanak a számok!

Az operációs rendszerek terén a Windows 11-nek még soha nem volt ilyen magas a piaci részesedése. Ennek ellenére azért annyira nem örülhetnek ennek a statisztikának a Microsoftnál, ugyanis ezzel együtt a Windows 10 részesedése elképesztően magas, ráadásul tavaly március óta nem is nagyon akar csökkenni. Az összes céges gép 71,45 százalékán fut a Windows előző verziója, miközben a Windows 11 aránya épphogy csak elhagyta a 23 százalékot. Itt abba kapaszkodhat a Microsoft, hogy a statisztikákból világosan látszik: aki otthagyja a Windows 10-et, az a 11-re frissít.

Hirdetés

A böngészők háborújában a kicsinek is örülni kell, itt ugyanis a Chrome az abszolút egyeduralkodó, 66,13 százalékos részesedéssel. Az Edge sokáig a második helyen tanyázott, nemrég azonban beelőzte az Apple gépein használt Safari, így előbbinek 11, utóbbinak viszont 11,87 százalék a részesedése. Érdekesség, hogy a felhasználók 0,55 százaléka még 2023-ban is használ Internet Explorert.

A sokáig csak vegetáló Bing kereső viszont új erőre kapott, feltehetően a mesterséges intelligenciának, amellyel alaposan felturbózták a képességeit. Így idén márciusban, a történelem során először a Bing elérte a százmilliós felhasználószámot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.