Hirdetés

Sok országban lesznek olcsóbbak az iPhone-ok



|

Azon országokban csökken majd az iPhone készülékek vételára, amelyekben a helyi valuta nem igazán stabil a dollárral szemben. Tim Cook szerint az árcsökkentés felpörgeti majd a keresletet.

Hirdetés

Az Apple nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy az iPhone készülékekből származó árbevétele jelentős mértékben, éves szinten 15 százalékkal csökkent az idei első pénzügyi negyedév során (nagyjából 52 milliárd dollárra). Pontos eladási számokat persze nem említett az Apple, de szerencsére itt a Strategy Analytics, amelynek az elemzői kiszámolták, hogy mennyi iPhone fogyhatott október és december között. 

Hirdetés

Az elemzők adatai szerint az Apple 65,9 millió iPhone-t adhatott el, ami éves szinten 11,4 milliós csökkenést jelent. 

Az Apple mindezek fényében úgy döntött, hogy ideje Amerikán kívül csökkenti az iPhone-ok vételárait. 

Tim Cook egy, a Reutersnek adott interjújában arról beszélt, hogy Kína gazdasági gyengesége árt az országban az iPhone-eladásoknak, ezért logikus lépés lenne megpróbálni kedvezőbb vételárakkal felpörgetni az eladásokat. A stratégiát más országokban is bevetik, de azt nem árulta el Tim Cook, hogy konkrétan mely régiókban lesznek olcsóbbak az iPhone-ok. 

Azt viszont elmondta az Apple vezére, hogy főleg azokban az országokban mérséklődnek majd az árak, amelyekben a helyi valuta erősen ingadozik a dollárral szemben (vagy tette ezt az elmúlt évben). Ezekben a régiókban ugyanis sokkal többet kell fizetni az iPhone-okért, mint Amerikában. 

Egyelőre korai lenne megmondani, hogy az árcsökkentések elegendőnek bizonyulnak-e a kereslet felpörgetéséhez. Egyes elemzők szerint az Apple leghamarabb 2020 végén találhat magára

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.