Hirdetés

Sokakat érintő tiltást vezet be a YouTube



|

A spamelőknek "köszönhetően" jönnek a "reformok".

Hirdetés

A 2020-as indulása óta 5 billiós megtekintésszámnál járó YouTube Shorts a koppintott formátummal nagyot szakított az elmúlt években. A 15-60 másodperces videók sikere egyelőre úgy tűnik, hogy simán elbírt még egy platformot az online térben. Bár több éves hátránnyal indult, de sok felhasználó számára így is egy vonzó alternatívát nyújt a műfajteremtő óriással, a TikTokkal szemben.

Egyik legfőbb előnye, hogy az anyaplatform, a YouTube az elmúlt két évtized alatt kiépített egy olyan bizalmi tőkét, amit az közelmúlt biztonságtechnikai balhéi után kérdéses, hogy egyáltalán fog-e valaha sikerülni a kínai TikTok-nak. Most azonban fontos változások jönnek YouTube Shorts fronton.

Hirdetés

Az új szabályozást a cég a hónap végétől fokozatosan lépteti életbe. Augusztus 31-től eltűnnek a linkek a YouTube Shorts videók leírásaiból, a kommentekből, és a vertikális élő feedből is. Ugyancsak kukázzák a YouTube-csatornák bannerein most még (böngészőben) megtalálható közösségi médiás ikonokat is - itt gyakorlatilag a kapcsolódó Facebook-, Instagram, TikTok-oldalakra lehetett átkattintani. Utóbbi indokaként, azt jelölte meg a cég, hogy ezek gyakran takarnak kétes eredetű tartalmakat. Az eltűnő linkek a hivatalos kommunikáció szerint a múltban gyakran voltak forrásai spameknek és más kéretlen, megtévesztő tartalmaknak.

Más linkekhez az ígéretek szerint nem fognak nyúlni, azok továbbra is kattinthatók maradnak. 

Augusztus 23-tól a cég a feliratkozás gomb közelében fog elhelyezni ellenőrzött, és közösségi oldalakra mutató linkeket, melyek valamelyest hajaznak más platformok megoldásaira. Ez már csak azért is szomorú egy kicsit, mert a linkek egyszerű elhelyezése tette egyedivé a YouTube Shortsot. Egyébként további újítás, hogy a Shortsokban szeptembertől megjelenhetnek a hosszú videókra mutató linkek. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a YouTube igazából a külső oldalakra mutató linkektől akar megszabadulni, azokat viszont továbbra is támogatja, akik a Shorts anyagokkal egy klasszikus YouTube-videóra szeretnének nézőket terelni. 

A YoutTube idén vállaltan a szigorú szabályozásra helyezi a hangsúlyt. Remélhetőleg sem a cégvezetés, sem a felhasználók nem fogják megbánni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.