Hirdetés

Sokan fognak örülni a Microsoft Edge új funkciójának



|

Hasznos fejlesztéssel készülnek feldobni a népszerű böngészőt a redmondiak.

Hirdetés

A böngészős piacon bizony nem könnyű labdába rúgni a közel 65%-os részesedéssel uralkodó Google Chrome és az iPhone-ok millióiba ágyazott Safari mellett, de a Microsoftnak sikerült a bravúr, miután Chromium-motorra helyezte az Edge-et, amely így a Mozilla Firefoxot is lepipálva már 4% feletti jelenlétnek örvendhet.

Az Edge varázsa a széles választékot kínáló integrált funkciókban rejlik, melyek közül néhányat még a Google Chrome felhasználói is megirigyelhetnek. A Microsoft most egy olyan újdonsággal készül, ami tovább bővíti a repertoárt.

Hirdetés

Elsőként egy Reddit-felhasználó, Leopeva64 számolt be róla, hogy az Edge beta, dev és canary csatornáin tesztelnek egy új gombot, amellyel két különböző böngészőlapot rendezhetünk egyetlen ablakba. Az így párosított oldalak továbbra is egyetlen fülön szerepelnek, és a normál tabekhez hasonlóan duplikálhatjuk, másolhatjuk vagy csoportosíthatjuk őket.

Forrás: Reddit
Forrás: Reddit

A funkció remek eszköz lehet azoknak, akik gyakran dolgoznak párhuzamosan több weblappal, például fordításoknál vagy adatlapok összehasonlításánál. Az új gomb ugyanakkor egyelőre csak "kísérleti" lehetőségként szerepel, így rejtély, hogy mikor kerülhet be az Edge nyilvános kiadásába, illetve semmi sem garantálja, hogy végül tényleg a felhasználók rendelkezésére áll majd.

Akinek viszont égető szüksége van a funkcióra, és nem akar különálló böngészőablakokat kerülgetni, az letöltheti a szintén Chromium-alapú Vivaldi böngészőt is, amelyben ugyancsak elérhető ez a trükk, méghozzá egyszerre akár négy tabbel is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.