Hirdetés

Sokkal biztonságosabbak lesznek a videó-és hanghívások a Messengeren



|

Hamarosan az Instagramra is befuthatnak a privát beszélgetések.

Hirdetés

A végpontok közötti titkosítás, vagyis az, hogy az üzenetek tartalmát csak a csevegésben részt vevő felek láthatják, ma már alapvetőnek számít, hiszen minden nagyobb platform támogatja a Signaltól az iMessage-en és Viberen át egészen a Facebook Messengerig.

Az utóbbi esetében pedig a közösségi óriás nemrég bejelentette, hogy immáron a hang-és videóhívásoknál is aktiválhatjuk az extra védelmet.

Hirdetés

"2016 óta biztosítjuk a lehetőséget, hogy végpontok közötti titkosítással védhessétek a két személy közt folyó beszélgetéseiteket. Tavaly nagy ugrást tapasztaltunk a hang- és videóhívásokban, melyekből ma már napi több mint 150 milliót indítanak a Messengeren. Ezért most a hívásokkal bővítjük a titkosított beszélgetések körét, hogy a hang- és videóhívásaitokat is védhessétek, ha úgy döntenétek."

- áll a Facebook közleményében. A chates funkcióhoz hasonlóan tehát a hívásoknál sem alapértelmezett a védelem, vagyis a platform továbbra sem töri magát, hogy mindenáron titkosak legyenek a beszélgetéseink.

Zuckerbergék emellett azt is beharangozták, hogy a közeljövőben a titkosított csoportos chatek nyilvános tesztjére is sor kerül, méghozzá az írott beszélgetések és a hanghívások esetében egyaránt. Előbb-utóbb pedig az instagramos csevegésekben is megjelenhet a kétoldali titkosítás,  "bizonyos országokban" ugyanis ezt is tesztelni fogják.

Végezetül pedig a lejáró üzeneteket is érinti a legújabb frissítés: a továbbiakban a titkosított beszélgetések bármely üzeneténél, vagyis nem csak a sajátjainknál állíthatjuk be az eltűnést, valamint a Facebook több opciót ad az olvashatóság hosszának megadására is, 5 másodperctől egészen 24 óráig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.