Hirdetés

Sokkal egyszerűbb, online is intézhető lesz a gépjármű-átiratás



|

Hamarosan új járműves szolgáltatás válik elérhetővé, amivel megúszhatunk egy hosszas, unalmas sorbanállást.

Hirdetés

Egyre több hasznos, gépjárművel kapcsolatos szolgáltatást érhetünk el online: a Jármű Szolgáltatási Platformon keresztül lekérdezhetjük rendszám alapján egy autó különféle információit, az Online e-matrica-lekérdezővel pedig ellenőrizhetjük, egyes járműveken milyen érvényes autópálya-matricák vannak épp.

Telex úgy értesült, hamarosan az elektronikus gépjármű-átírás és forgalomba helyezés szintén elérhető lesz online, szokás szerint egy Ügyfélkapu-bejelentkezést követően.

Hirdetés

A Magyarorszag.hu-n jelenleg is intézhető már az ideiglenes kivonás, az ismételt forgalomba helyezés, a tulajdonos kontaktinformációinak átírás, a törzskönyvpótlás igénylése, és a jármű eladásának bejelentése. A gépjármű-átírást személyesen, az okmányirodákban lehet intézni, de ennek szükségessége teljesen megszűnhet. Az illetékeket bankkártyával lehet majd megfizetni.

Az online fejlesztések élesítésének egyelőre útjában áll, hogy a szükséges jogszabálymódosítások még nem léptek életbe, de ez a jövő év elejére megoldódhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.