Hirdetés

Sokkal jobban fogy a Meta VR headsete, mint a PlayStation VR



|

Az embereknek jobban kell a Zuckerberg-féle Meta Quest 2, mint a Sony videójátékos élménye.

Hirdetés

Az akkor még Facebook, Inc. néven futó Meta Platforms 2014-ben vásárolta fel az igencsak gyerekcipőben járó VR-piac nagyágyúját, az Oculust, már akkor is jelezve, hogy a Mark Zuckerberg-féle vállalat hatalmas potenciált lát a virtuális valósághoz kötődő üzletágban.

Az anyacég tavalyi átkeresztelésével aztán az Oculus név is eltűnt, a csapat napjainkban a Metán belül, Reality Labs néven folytatja a munkáját. Eddigi legsikeresebb terméküket, az eredetileg Oculus Quest 2-ként debütált VR-headsetet pedig már a Meta Quest 2 címkével szerezhetjük be, ám ez nem különösebben zavarhatja a vásárlókat.

Hirdetés

Az IDC  elemzőcég adatai szerint ugyanis a Meta Quest 2 a történelem legsikeresebb VR-headsete, ami a számok nyelvén annyit tesz, hogy 14,8 millió darabot adtak el belőle a 2020 szeptemberi bemutatása óta, vagyis kevesebb mint két év alatt. Összehasonlításként: a Sony üdvöskéjének, a videójátékos fókuszú PlayStation VR-nak négy év kellett, hogy elérje az 5 milliót.

A Meta Quest 2 sikere kapcsán az IDC munkatársa, Francisco Jeronimo azt is megosztotta, hogy a VR-hez kötődő termékek eladásai 2021-ben 97%-kal, az idei első negyedévben pedig már szédületes 242%-kal ugrottak meg. Magyarán úgy tűnik, hogy megéri ebbe a szegmensbe fektetni, mert óriási növekedési lehetőségeket rejt.

A Meta Quest 2-t egyébként 299 dollárért kínálják, s jelenleg ez az egyetlen VR-headset, amit megvásárolhatunk Zuckerbergéktől.  A termék ugyan továbbra sem mondható öregnek, de a pletykák már az utód körül forognak, amely akár már az idén befuthat, méghozzá Quest 2 Pro néven.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.