Hirdetés

Sokkal komolyabb felhasználói szabadságot és biztonságot ígér az Android 12



|

Az Apple után ered a Google az Android 12 új adatvédelmi funkcióival.

Hirdetés

Túl vagyunk a Google I/O eseményen, ahol a cég végre hivatalosan is leleplezte az Android új főverzióját és annak sok újdonságát is bemutatta. Ilyen például a gyors előzménytörlő funkció, mely a profilképünkre való kattintással hívható elő és az elmúlt 15 perc minden adatát törli. Jól jöhet, ha például... ajándékot kerestünk a párunknak és nem akarjuk, hogy tudomást szerezzen róla.

További egyszerű, de annál nagyszerűbb funkció, hogy az Android 12-ben már lehetőségünk lesz jelszóval védeni egy mappát a képeink között, hogy nyugodtak lehessünk, mikor egy ismerősünknek mutogatjuk a képeinket a telefonunkban. A privát képeink azok is maradnak.

Hirdetés

Sokaknak problémát okozott, hogy a telefonjuk, sőt minden Androidos eszköz listát vezet arról, hogy merre járt a tulajdonos. A Google ezen is segíteni szeretne. Mostantól ezt az idővonalat megnyitva egy kattintással kapcsolhatjuk majd ki ezt a követést.

Az Android 12-be egy már az iOS-ből jól ismert funkció is bekerül. Mostantól ha egy app használja a mikrofont, a kamerát, vagy a helyzetünket, a telefon jelezni fogja ezt. Erről a rendszer egy idővonalat is vezet majd, ahol egy egyszerű kattintással megvonhatjuk a jogot az alkalmazásoktól. Lehetőségünk lesz továbbá a pontos helyzetünk helyett egy, csak megközelítőleg pontos információt megosztani.

Végül, de nem utolsósorban, a Google frissíti a Chrome beépített jelszókezelőjét is. Mostantól, ha a cég algoritmusa azt gyanítja, hogy valamelyik jelszavunk kompromittálódott, az asszisztens segíteni fog megváltoztatni azt. A Google I/O esemény után rögtön elérhetővé vált az Android 12 béta letöltés is, egyelőre csak a Pixel felhasználóknak.

Nektek bejönnek az Android 12 újdonságai?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.