Hirdetés

Sokkal olcsóbb lehet az iPhone X utódja



|

Az Apple állítólag sokat faragott a költségeken, és emiatt mérséklődhet az ára az iPhone X utódjának.

Hirdetés

Amennyiben az anyagköltséget nézzük, egy iPhone X legyártása nagyjából 400 dollárba kerül az Apple-nek. A legdrágább a Samsung 5,8 hüvelykes OLED-kijelzője és a TrueDepth kamerarendszer, ami a Face ID-t és az Animojit működteti. A készülék indulóára 379 990 forint. 

Hirdetés

A hírek szerint azonban az iPhone X utódja sokkal olcsóbb lehet, legalábbis az anyag- és összeszerelési költségeket tekintve biztosan. Elemzői jelentések szerint a komponensek árai alaposan lecsökkentek. 

Az idei évben az Apple 5,8 hüvelykes Samsung OLED-kijelzővel hozza ki az iPhone XS-t, illetve 6,45 hüvelykes LG OLED-panellel az iPhone XS Plust. Az iPhone 9 6,1 hüvelykes LCD-kijelzőt kaphat. 

A szakértők szerint az Apple olyan mértékben tudta csökkenteni az iPhone X utódjának költségeit, hogy gyakorlatilag az lesz a háromból a legolcsóbb modell. Nem túl valószínű persze, hogy a boltokban kedvezőbb ára lenne, mint az LCD-s iPhone 9-nek. A vételára egyes becslések szerint 700-800 dollár lehet Amerikában. 

Amennyiben az Apple csak a legnagyobb készüléket adja majd 1000 dollárért, a másik kettőt pedig kevesebbért, akkor "kedvez" a felhasználóknak, akik egyre kevésbé tűrik a horribilis vételárakat. Mivel azonban a költségek jelentősen csökkentek, az Apple haszonkulcsa megmarad. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.