Hirdetés

Sokkal több a ma aktív androidos eszköz, mint a Windows 10-es PC



|

A Google elárulta, mennyi aktív androidos eszköz üzemel jelenleg.

Hirdetés

A Microsoft még tavaly márciusban számolt be arról, hogy az aktív Windows 10-es eszközök száma átlépte az egymilliárdot, a legfrissebb adatok alapján pedig 1,3 milliárdnál jár most a számláló. Az operációs rendszer 2015 júliusában vált elérhetővé, és a cég akkor remélte, hogy 2018-ra sikerül eljutni eddig a mérföldkőig, de a frissítési hajlandóság nem volt olyan erős. 

A Google mobil operációs rendszere, az Android 2008 óta van a piacon, és mint azt a Google I/O során elárulták, 3 milliárd aktív eszköz üzemel épp világszerte. Ebbe, mint azt az alábbi videó is mutatja, autóktól okosórákon át a tévékig minden beleszámít, nem csak az okostelefonok és táblagépek.

Hirdetés

2019-ben 2,5 milliárdról számolt be a cég, azóta sok új eszköz állt szolgálatba, míg mások a fiók mélyére kerültek. 

Az Apple 2021 januárjában jelentette be, hogy 1,65 milliárd aktív Apple-eszköz van jelenleg a világon, melyek közül 1 milliárd iPhone, a többi pedig iPad, iPod touch, Mac, Apple TV vagy Apple Watch, tehát a CarPlay-támogatott autók például nem szerepelnek az összesítésben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.