Hirdetés

Sokkal többet tudhat az iPhone 16 új gombja, mint gondoltuk



|

Új információk láttak napvilágot az ősszel érkező iPhone-okról.

Hirdetés

Hónapok óta keringenek a pletykák arról, hogy a várhatóan szeptemberben befutó iPhone 16-széria egy új gombot hoz, amely "Capture" néven fut, és a készülékek oldalán kap majd helyet. Az alkatrész kapcsán legutóbb a Bloomberg elemzője, Mark Gurman jósolt, aki december közepén arról írt, hogy az új gomb kizárólag a videózást szolgálja majd, és hogy csak az iPhone 16 Pro és Pro Max modelleken vetik be a cupertinóiak. Egy friss beszámoló most további részleteket osztott meg az újdonságról, egy kifejezetten jó hírrel is szolgálva.

Az aktuális jelentés a The Informationtől származik, melynek bennfentes forrásai szerint a Capture gomb nemcsak a videófelvételek puszta elindítására lesz jó, hanem egy sor hasznos képességgel vértezik fel. Az alkatrész állítólag a nyomás erejét is érzékelni fogja és az érintéses gesztusokkal is megbirkózik majd, így a gombot jobbra-balra simítva a zoomolást kezelhetjük, enyhe nyomással pedig fókuszba állíthatjuk az aktuális felvételt.

Hirdetés

Ugyan ebből arra következtethetnék, hogy az Apple mindezt egy szilárd, vagyis rezgőmotorral szimulált technológiával oldja meg, ám a The Information úgy tudja, hogy egy mechanikus szerkezetet kapunk, azaz fizikailag is lenyomható lesz a gomb. A jelentés pedig mindezen túl azt állítja, hogy a korábbi sejtésekkel ellentétben nemcsak a Pro, hanem az olcsóbb iPhone 16 és 16 Plus modelleken is ott lesz a megoldás.

A lap a hangerőgombok ügyére is kitért, melyek kapcsán sokáig úgy tűnt, hogy mechanikus gombok helyett érintésérzékeny felületet kapunk, ám a MacRumors a napokban azt írta, hogy az Apple időközben kukázta a tervet, most pedig a The Information is megerősítette ezt a feltételezést. A cikk emellett azt állítja, hogy a Capture gombon túl az iPhone 16 széria nem hoz majd szembetűnő változást a dizájnban az iPhone 15 modellcsaládhoz képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.