Hirdetés

Sokkoló kijelzőt kaphat a Xiaomi egyik új mobilja



|

Egy szabadalomban átlátszó, 108 megapixeles kamerával szerelt, kijelzővel körbeburkolt mobilt emleget a Xiaomi.

Hirdetés

Sorra bukkannak fel a Xiaomi új szabadalmai, amelyek közül az egyik egy igen látványos mobilt ír le és mutat meg. Egy olyan 5G-s készülékről van szó, amelynek a teljes házát kijelző borítja, némi kivétellel. Igazából csak a nagy kamera környékén nincs képernyő. Ez a nagy kamera egy 108 megapixeles szuperkamera lenne, ami zoomfunkciót is kapna a mesterséges intelligenciának hála. Ez a része a készüléknek pedig átlátszó a még látványosabb hatásért. 

Hirdetés

A Xiaomi átlátszó készülékeket már a múltban is csinált, az viszont nem túl valószínű, hogy a Mi Mix 4-nél vagy a Mi 11-nél vezetne be ilyen dizájnt. 

A szabadalom mellékletei egyébként "AI GPU"-t és 5G-s modemet is emlegetnek. Az viszont mindenképp érdekes húzás lenne, ha a négy hátlapi kamera után csak egyet használna egy gyártó, feltehetően mechanikus zoommal és mesterséges intelligenciával. A Mi Mix Alpha ugyanakkor már rávilágított a tesztek során, hogy a készülékházat körbeburkoló kijelzőnek semmi haszna a gyakorlatban, sőt, inkább nehezíti a használatot, bármennyire is látványos a fotókon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.