Hirdetés

Összehajtható helyett feltekerhető mobilon dolgozik a Sony



|

Az persze jó kérdés, szükség van-e egyáltalán az ilyesféle újításokra, ahogy az is, vajon ez a megoldás mennyire lehet hibamentes.

Hirdetés

Ugyan a Samsung Galaxy Fold mobilt a kiadás előtti utolsó pillanatban újratervezésre ítélte a dél-koreai gyártó, azóta is folyamatosan arról érkeznek a hírek, hogy ettől még igenis jön az összehajtható telefon. Ugyanígy a Huawei Mate X is időről időre hallat magáról és a legújabb hírek szerint szeptemberben bemutatják, tehát bármennyire is döcögősen indult a hajtogathatós technológia, a gyártók szerint igenis lesz rá kereslet. A Sony viszont egy szivárogtató szerint még merészebb terveket dédelget.

Hirdetés

Max J. egy olyan Twitter-felhasználó, aki eddig már sok esetben bizonyította, hogy hitelesen jelez előre különféle mobilos újdonságokat mindenféle bennfentes információk megszerzésével. Most pedig egy olyan merész kijelentéssel élt, miszerint a Sony is beszállna a hajlékony kijelzős mobilok versenyébe, csak épp nem a többiek által képviselt össze- és kihajtható dizájnnal, hanem egy feltekerhető modellel.

Ugyan a Twitteren közzétett animgif még nem a Sony állítólagos modelljét ábrázolja (ehelyett egy 2016-os Samsung panel prototípusát lehet megnézni feltekerés közben), emberünk azt írja, hogy már konkrétumokat is lehet tudni a jelenlegi prototípusról. Eszerint SM7250 rendszerchipet, 3220 mAh kapacitású akkumulátort, 10x zoomra képes kamerát kapott, bár a végleges modellben Snapdragon 855 SoC-t terveznek Qualcomm X50 modem mellett. A speciális kijelzőt az LG szállítja, és az újszerű felépítést Nautilus Design néven vezetik be. Az LG egyébként nagyban már valóban csinált ilyesmit, a 2018-as CES-en bemutattak egy 65 hüvelykes képátlójú tévét, ami egy alsó "ládából" tekeredik fel használat közben. Így néz ki:

Szóval az LG kijelzős Sony mobil valami ilyesmi lehet, csak kisebb kiadásban. Egy másik posztban Max J. azt írja, a készülékre azért még jócskán várni kell, mivel a jelenlegi tervek szerint csak 2020 decemberében kerülhet a boltokba. Az ilyesféle szivárogtatásokat természetesen erős kétkedéssel érdemes kezelni még akkor is, ha mostani hősünk tényleg viszonylag szavahihetőnek számít e téren. Mindenesetre 2020 végéig még sok minden történhet a piacon - lehet, hogy addigra már kiforrott és közkedvelt technológia lesz a hajtogathatós mobilokból, de az is megtörténhet, hogy érdeklődés vagy épp bizalom hiányában az egész kategória megmarad egyfajta drága, sznob érdekességnek. Meg úgy egyáltalán, a hír felbukkanása óta azon gondolkodunk, vajon milyen valós helyzetekben lehetne igazán hasznos egy ilyen rolnis megoldás. Segítsetek nekünk kommentben: ti látnátok előnyét egy feltekerhető kijelzős mobilnak?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.