Hirdetés

A Sony se lesz ott Barcelonában



|

A koronavírus miatti elővigyázatosságból a japán vállalat is lemondta minden programját a Mobile World Congressen, ehelyett YouTube-on jönnek a bejelentések.

Hirdetés

Lassan már tényleg eljutunk odáig, hogy a koronavírus miatti biztonsági megfontolások miatt hiányozni fog az idei MWC-ről a legtöbb komoly vállalat. Az LG, az NVIDIA, az Ericsson és az Amazon mellett nemrég a ZTE is bejelentette, hogy külön előadást nem tart, csak egy kisebb standdal lesz jelen a kiállításon, és a Samsung is közölte, hogy csak "visszafogott küldöttséggel" érkezik Barcelonába. A legújabb visszakozó a Sony, akik ettől még megtartják a helyszínre tervezett bejelentéseiket - de csak élő videós formában.

Hirdetés

A japán vállalat közleményben tudatta, hogy kollégáik, partnereik és minden látogató biztonsága érdekében nem vesz részt a Mobile World Congressen, ellenben az ide tervezett bejelentéseit az Xperia hivatalos csatornáján fogja közvetíteni - erre pontos dátumot és időpontot még nem adtak meg, de esélyesen valamikor február utolsó hetében várható a stream, amikor egyébként is leleplezték volna aktuális termékeiket a kiállítás színpadán.

A kiszivárgott információk szerint a legfontosabb újdonság az Xperia 5 Plus készülék lesz, amelyen állítólag 6,6 hüvelykes OLED kijelzőt, tripla hátsó kamerát és ToF szenzort, valamint kijelzőbe fúrt 8 megapixeles szelfikamerát találunk majd. A sztereó hangszórókkal felszerelt telefonon az ujjlenyomat-olvasót az idei divattal ellentétben nem a kijelző alá rejtik, hanem a mobil oldalára helyezik el.

Az MWC szakmai kiállítóinak szám már a kritikus szinthez közelít most, hogy egy csomó nagy név kiszállt, ráadásul szakértők szerint a kiállítás hivatalos megnyitójáig valószínű, hogy még mások is így dönthetnek. Ahogy a CNET egyik szerkesztője írta, "ha ebben az ütemben tartanak a lemondások, a végén csak néhány kósza újságíró lézeng majd a teremben a hüvelykujjaival malmozva".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.