Hirdetés

A Sony beelőzte a Nikont a fényképezők piacán



|

Immáron a Sony a világ második legnagyobb gyártója a digitális fényképezők piacán.

Hirdetés

A Nikkei jelentése szerint a Sony beelőzte a Nikont a digitális fényképezőgépek piacán, idén ugyanis többet adott el ezekből. Vagyis a Canon mögött a második legnagyobb gyártó már a Sony, a Nikon pedig veszteségre számít ebben a negyedévben, a zsugorodó piac és az erősödő riválisok miatt. 

Hirdetés

A Sony nagy erőkkel és tőkével próbálja bővíteni a digitális fényképezős részlegét, 2021-re pedig megelőzné a Canont is. Idén 20 százalékkal több fényképezőt adott el, mint tavaly, a Nikon és a Canon viszont 25 és 13 százalékos visszaesést produkáltak. 

A full-frame fényképezők piacán a Sony már így is vezet, a piac 37 százaléka van a kezében. Mindezt agresszív árazással igyekszik tovább fokozni. 

A szakértők és maga a Nikon szerint a Nikon számára nagy gond, hogy későn léptek be a tükör nélküli fényképezők piacára, jóval a Sony után. A gyártó megpróbálja átszervezi a fényképezők divízióját, hogy az nyereséget lehessen, és életben maradhasson. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.