Hirdetés

Valószínűleg megvannak a PlayStation 5 részletei



|

A Sony még mindig nem adta ki a hivatalos specifikációkat, de valaki megszellőztette, mi kerül a konzol borítása alá.

Hirdetés

Érthetően egyre nagyobb a feszültség a két rivális konzolgyártó között, ahogy az új PlayStation és Xbox generációra váró játékosok is egyre türelmetlenebbül várják a pontos híreket arról, melyik mellett tegyék le a voksukat. Az Xbox Series X-ről már szinte mindent tudni lehet a Microsoft hivatalos bejelentései alapján, de a Sony eddig néhány óvatos adatmorzsán kívül semmit nem osztott meg a PS5-tel kapcsolatban. Az év legelején megtudtuk a nevét, nagyjából az is megvan, milyen CPU és GPU kerülhet bele, szó esett egy "szupergyors" SSD-ről és új DualShock 5 kontrollerekről, de ennél mélyebben nem ástak a részletekbe a japán cég képviselői.

Hirdetés

Épp ezért arra is sokan vártak, hogy majd az év első felében valamelyik kapcsolódó eseményen pontosít a Sony, ám a koronavírus miatti elővigyázatosságból a PAX Easttől a GDC-ig egy rakás rendezvényt töröltek vagy elhalasztottak. Szóval hivatalos információk továbbra sincsenek, de most valaki kifejezetten részletes adatokat osztott meg 4chanen.

Fontos, hogy ez simán lehet totálisan alaptalan pletyka is - akik szerint erről van szó, azok azzal érvelnek, hogy az állítólagos belső forrásokon alapuló doksiban március 3-i bejelentési dátum szerepel, ami pont egy hete lett volna, de nem volt. Akik szerint viszont hiteles a forrás, azt állítják, hogy ez volt a tervezett időpont, de pont a koronavírus miatti átszervezések miatt végül nem került erre sor, ettől viszont az adatok helyesek. Szóval ilyen kétkedő szemüvegen át mutatjuk most, mit állít a névtelen szivárogtató a PlayStation 5 részleteiről:

  • 13,3 Teraflops teljesítményű egyedi AMD RDNA 2 GPU, 1,7GHz órajel, 60 számítási egység
  • AMD Zen2 nyolcmagos CPU, 3,4 GHz órajel (de a Sony állítólag azon dolgozik, hogy ezt feltornássza 3,7 GHz-re)
  • 16GB GDDR6 + 4GB DDR4 RAM
  • 1 TB SSD 5,5 GB/s adatátvitellel
  • Dedikált RT és 3D Audio chipek
  • 565 GB sávszélesség
  • Teljes digitális visszafelé kompatibilitás minden PS konzollal és kézikonzollal, több mint 1000 játékra vonatkozóan, már a megjelenés napján
  • Fejlesztett DualShock 5 kontroller haptikus triggerekkel, beépített mikrofonokkal és szívritmus-érzékelővel (ez utóbbit nem tudjuk mire vélni)
  • PlayStation AI asszisztens, amely segít játékok között váltani, csapatokat alkotni és egyéb funkciókat végrehajtani hangutasításokkal

A szivárogtató szerint az árakat is belőtték már 499 dollárra, és a PlayStation 5 az idei év végi bevásárlási időszakban, tehát késő ősszel kerülhet a boltokba. Szerintetek mennyi igazságtartalma lehet mindennek? És ha igaz minden, amit az ismeretlen leírt, nektek tetszene egy ilyen PS5? Jöhetnek a kommentek!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.