Hirdetés

A Samsung Galaxy S20-nál is jobb főkamerát kaphat a Sony Xperia 1 II?



|

Kiderítették, hogy pontosan milyen kameraszenzorokat használ a Sony következő csúcsmobilja.

Hirdetés

A Sony Xperia 1 II okostelefonja nagyon ígéretesnek bizonyult a bemutató során, bár az extrém magas vételára meggátolhatja abban, hogy sikertermék legyen. Volt továbbá néhány részlet, amire nem derült fény. A Sony például Alpha technológiákat és ZEISS optikát ígért, de a kameraszenzorokról nem beszélt eddig. Valaki, aki hozzáfért egy mérnöki mintadarabhoz, megpróbálta kideríteni, hogy pontosan milyen szenzorokat rejt az Xperia 1 II. 

Hirdetés

A kapott adatok alapján a fő kamerát egy Sony IMX557 szenzor szolgálja ki (12 megapixeles, f/1.7-es), az ultraszélest pedig egy IMX363 (12 megapixel, f/2.2). A telefotós és az előlapi szenzorok viszont a Samsungtól származnak: előbbi egy ISOCELL S5K3T2, míg utóbbi egy S5K4H7 (12 megapixel és f/2.4, illetve 8 megapixel és f/2.0). 

A jelenlegi spekulációk alapján az IMX557 nagyrészt olyan lesz, mint a Galaxy S20 és Galaxy S20+ mobilba épített IMX555, és ebből többen arra következtettek, hogy az Xperia 1 II fő kamerája még a Samsung csúcsmobilokét is felülmúlja majd. Erre persze bizonyíték még nincs, a tesztekre pedig előreláthatóan a második negyedévig várnunk kell, akkor jelenik meg ugyanis az 1200 eurós újdonság. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.