Hirdetés

Sosem lesz olyan menő géped, mint ez az Xbox 360-ba épített gamer PC



|

A méregdrága gépházakat is alázza a nosztalgikus konfiguráció.

Hirdetés

Az évek során a PC-s körökbe is átszivárgott az autóépítők által használt "sleeper" kifejezés, amely eredetileg az első pillantásra gyengének és olcsónak tűnő, de valójában komoly tuningnak alávetett, luxusjárgányokat is lealázó négykerekűekre használatos.

A számítógépes "sleeper build" konfigok nagy részét természetesen idejétmúlt bézs gépházakba öltöztetik, egy youtuber azonban most kimaxolta a műfajt, és egy Xbox 360-ba sikerült belegyömöszölnie egy teljes értékű gamer PC-t.

Hirdetés

A nem mindennapi konfigurációt Matt Bermannek, a Tech By Matt nevű csatorna tulajdonosának köszönhetjük, aki a saját, 2009-es gyártású Xbox 360 Arcade gépét vetette alá a műtétnek. A fehér burkolat alá egy Ryzen R50 5600x CPU, egy RTX 3060-as videokártya és 32 GB RAM került, az energiaellátásnak viszont már nem jutott hely, így az eredeti konzolhoz hasonlóan a sleeper PC-t is egy külső tápegység tartja életben.

Méltányolandó részlet, hogy Bermannek még az Xbox 360 LED-világítását is sikerült összeboronálnia az új hardverrel. A gép ugyanakkor nemcsak a külsejével idézi meg a Microsoft konzolját, de a forrófejűségével is: a GPU 80 Celsius-fok feletti, a processzor pedig 90 Celsius-fok feletti hőmérsékleten üzemel, ami persze nem is csoda egy ilyen kompakt házban.

A youtuber ezért nem tartja kizártnak, hogy később egy hatékonyabb, szerver-minőségű hűtésrendszerrel szereli fel az Xbox-PC hibridet, de egyelőre késznek tekinti a művét, mi pedig csak gratulálni tudunk neki hozzá. Ha viszont ennyi nem volt elég a témából, érdemes felidézni a Linus Tech Tips csatorna korábbi videóját is, amelyben az eredeti Xboxból faragtak gamer PC-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.