Hirdetés

Sosem találod ki, hogy mennyibe kerül legyártani egy iPhone X-et



|

64 százalékos bruttó árréssel dolgozik az Apple, ami magasabb, mint az iPhone 8-nál.

Hirdetés

Az Apple az aktuális negyedévtől igen sokat vár: Tim Cook maga közölte legutóbb a befektetőkkel, hogy 84-87 milliárd dolláros árbevételre számítanak. A cég árfolyama természetesen emelkedett, és valószínűleg még tovább megy majd fölfelé, hiszen a vállalat általában visszafogott becslésekkel számol. Ezek a számok pedig eleve a valaha volt legjobb negyedévet jelentenék a történelem folyamán (a teljes üzleti világban). 

Hirdetés

Az elemzők szerint az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus eladásai nem olyan fényesek (állítólag népszerűbbek a tavalyi modellek), de az Apple szerint ez nem így van, szárnyalnak az idei készülékek. Értelemszerűen Tim Cook optimizmusának azért más oka is van. 

Például az iPhone X, illetve a bruttó árrés, ami ehhez kapcsolódik. A készüléket több helyen darabokra szedték, és azt is megbecsülték, hogy mennyi az anyagköltsége egy modellnek: 357,50 dollár. 

Ez magasabb, mint a többi iPhone-é (általában 200-250 dollárról van szó), ugyanakkor a vételár is jóval magasabb a tizedik évfordulós modell esetében. A bruttó árrés mértéke így 64 százalék, vagyis több, mint az iPhone 8-nál (ott 59 százalék). 

Fontos hangsúlyozni, hogy ebben a költségben nincsenek benne a kutatás-fejlesztésre fordított kiadások, a marketingköltségek, az adminisztratív jellegű kiadások és még sok más egyéb sem. Ezek az Apple-nél általában 10-15 százalékos tartományon belül maradnak.

Az elemzők szerint hiába 25 százalékkal magasabb az iPhone X anyagköltsége (az iPhone 8-hoz képest), az ára is magasabb, 43 százalékkal. A legdrágább alkatrész egyébként a Samsung OLED-kijelzője, egy ilyen 65,5 dollárba kerül. A rozsdamentes acél keret is drágább a szokásosnál, ez 36 dollár. 

Az elemzők úgy vélik, hogy mindezek fényében az Apple jövőre egy negyedév alatt már a 100 milliárd dolláros árbevételi határt is átlépi (természetesen a világon elsőként). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.