Hirdetés

Sötét jövő vár a tabletpiacra



|

A legújabb piackutatások szerint egészen 2024-ig biztosra mondható, hogy folyamatosan csökkennek majd a táblagépek eladásai.

Hirdetés

Míg a globális okostelefon-piac az átmeneti visszaesések után 2020-tól elvileg talpra áll, addig a tabletpiac szenved. Az elemzők szerint esély sincs arra, hogy az egykor oly népszerű kategóriában fellendüljön a kereslet. 

Hirdetés

A Digitimes Research legfrissebb piacelemzése szerint a tabletpiac kifulladóban van, az eladások 2024-ig minden évben csökkennek majd. Jövőre először esnek az eladások a 130 milliós határ alá, azután minden évben apró, 2-3 százalékos további csökkenésekre lehet számítani. 2019-re pedig drámai visszaesést jósolnak az elemzők. 

Ez nem túl meglepő, elvégre már az első negyedévben 9 százalékos csökkenésről lehetett hallani, majd a második negyedévben 5 százalék volt a mínusz. A szakértők szerint jó eséllyel az Apple sem ontja majd ekkora intenzitással az újabb és újabb iPadeket. 

Az iPadek árcsökkentése a szakértők szerint csak korlátozott mértékben segíthet a kereslet felpörgetésén, mindezek miatt dönt majd úgy az Apple, hogy kevesebb új modellel készül a jövőben.

A Microsoft ugyanakkor szembe mehet a trendekkel, és növelheti a windowsos tabletek eladásait, így közelebb kerülve a kategóriában ötödik legnagyobb Lenovóhoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.