Hirdetés

Speciális intézkedésekkel védi az afgán felhasználókat a Facebook



|

A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat kíván.

Hirdetés

Az elmúlt napokban a világsajtó meghatározó híre a talibán afganisztáni hatalomátvétele, melynek legnagyobb vesztesei azok az afgánok, akik most a szélsőséges iszlamista mozgalom bosszúhadjáratának célkeresztjébe kerültek.

Az országot elfoglaló szervezet mindenütt kutat a potenciális ellenségek után, beszámolók szerint a véletlenszerű ellenőrzések már a közösségi médiás profilokra is kiterjednek, így a korábbi aktivitás, vagy akár az ismerősök személye is életveszélybe sodorhatja az embereket.

Hirdetés

Civil szervezetek többször is kritizálták a tech cégeket, amiért nem tesznek eleget az ügyben, erre reagált most a Facebook néhány rendkívüli, kizárólag Afganisztánban érvényes intézkedés bevezetésével. A csomagot Nathaniel Gleichner, a vállalat biztonsági programjainak vezetője jelentette be egy sor Twitter-posztban.

A legfontosabb, hogy az afgánok már egy gombnyomással lezárhatják a Facebook-profiljukat, így csak az ismerőseik láthatják azok tartalmát, illetve országosan felfüggesztették a barátlisták megtekintését és kereshetőségét is. Ami az Instagramot illeti, ott felugró ablakokkal tájékoztatják a helyieket a fiókjuk megvédésének lépéseiről.

A cég továbbá létrehozott egy "különleges műveleti központot is", ami direkt az afganisztáni helyzet kihívásaira fog reagálni. A Facebook arra is figyelmeztet, hogy az afgán ismerősökkel bíró külföldieknek sem árthat elrejteniük az olyan tartalmakat, melyek veszélybe sodorhatják a barátaikat.

Az intézkedés előzménye, hogy a vállalat néhány napja a WhatsAppon is letiltotta a tálibok "hivatalos" csatornáit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.