Hirdetés

Spórolás miatt várhat az 5G bevezetésével az Apple



|

A hírek szerint a magas licencdíjak miatt tolná el az 5G-s iPhone-ok érkezését az Apple.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok jelentései alapján nyilvánvalóvá vált, hogy az androidos okostelefonok sokkal hamarabb lesznek 5G-képesek, mint az Apple iPhone-ok. Eleinte természetesen nem lehet majd 100 százalékos mértékben kiaknázni az 5G-ben rejlő képességeket és sebességeket, ugyanakkor már az indulás után jóval gyorsabb lesz az 5G-s hálózat, mint a 4G-s. 

Hirdetés

Eközben az Apple első 5G-képes iPhone készülékei csak 2020. szeptemberben érkezhetnek meg. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy az Apple szokás szerint kivárja, míg kiforr a technológia, és csak utána építi be az eszközeibe. A legutóbbi jelentések szerint azonban pénzügyi okokból halasztja el az 5G bevezetését az Apple. 

Azt már korábban is hallottuk, hogy a Nokia nagyon megszedi magát az 5G-s okostelefonokon, ugyanis minden egyes darab után 3 euró jár a finn cégnek. A VentureBeat úgy tudja, hogy a gyártók egy készülékre 21 dollárnyi licencdíjat fizethetnek a különböző cégeknek. Ez az összdíj a 4G-s modelleknél csak 9,60 dollár. Ehhez pluszban jönnek hozzá a költségesebb alkatrészek még. 

Az Apple minél tovább halogatja az átállást az 5G-re, annál nagyobb haszonkulccsal tudja értékesíteni az iPhone készülékeket. Az óriás nem aggódik amiatt, hogy az androidos készülékek megelőzik az 5G-t tekintve. Egyik oldalról nem mindenki akar majd 5G-s szolgáltatásért fizetni, másrészt a gyors sebességek nem mindenhol lesznek elérhetőek. Az Apple hasonló módon halogatta anno a 4G bevezetését is (18 hónapig volt előnyben az androidos mezőny). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.