Hirdetés

Spórolhatsz a biztonságos netezés költségein a Microsoft Edge újdonságával



|

Korlátozott ideig ingyen is használhatod a biztonságos internetezés egyik fontos eszközét a Microsoft Edge-be érkező új funkció segítségével.

Hirdetés

A Microsoft sok mindennel próbálkozik, hogy a Windows 10-zel együtt bevezetett böngészőjének, az Edge-nek minél nagyobb piaci részesedést szerezzen. A hasznos funkciók mellett sokszor inkább erővel próbálta rákényszeríteni az operációs rendszere felhasználóit, hogy maradjanak az alapértelmezettként telepített Edge-nél, de ebből azóta például a Windows 11-ben visszább vettek a Microsoftnál.

A taktika működni látszik, így újabb, sok más szolgáltatás esetében fizetős funkcióval bővítik a böngészőt.

Hirdetés

Az új, sokat sejtetően pajzsra emlékeztető gomb mögött a Microsoft Edge Secure Network lapul, ez tulajdonképpen egy, a böngészőbe épített VPN-szolgáltatás, amit a hálózati biztonság témakörében bejáratott névnek számító Cloudflare üzemeltet. Ahogy minden más hasonló szolgáltatásnál lenni szokott, a Microsoft Edge Secure Network köztes állomások közbeiktatásával és titkosítással teszi biztonságosabbá - és sok esetben anonimmá - a kapcsolatunkat az egyes netes kiszolgálókkal.

Az Edge megoldása annyi előnnyel rendelkezik sok más VPN-szolgáltató termékéhez képest - amiket egy kiegészítő segítségével gyakran egyébként is integrálhatunk a böngészőnkbe -, hogy a Microsoft-fiókunk mellé kapunk minden hónapban 1 GB ingyenesen titkosított adatmennyiséget. Az ingyenes VPN egyelőre még csak az Edge kísérleti változataiban jelent meg, és az egyelőre nem ismert, mikor kerül át a stabil változatba, de nem feltételezzük, hogy sokat kell rá már várni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.