Hirdetés

SSD-s hibrid tárhellyel érkezik a Lenovo új gamer mobilja



|

Nagy dobással kecsegtet a Legion Y90.

Hirdetés

Habár már hónapok óta elárulták az érkezését, a Lenovo még mindig nem rántotta le a leplet a gamer mobiljai 2022-es királyáról, a Legion Y90-ről.

Legutóbb akkor adtunk hírt a készülékről, mikor kiderült, hogy ebben is a Legion 2-szériából ismert hűtőventilátoros technológia gondoskodik majd az optimális hőmérsékletről, most viszont egy sokkal érdekesebb információmorzsát osztott meg a világgal a gyártó.

Hirdetés

A Lenovo Weibo-profilján közzétett bejegyzés szerint ugyanis az Y90 egy új, hibrid tárhellyel emeli a tétet, ami a hagyományos UFS 3.1-es chipeket ötvözi az SSD technológiával. A részletekről sajnos csak annyit kottyintott el a kínai nyelvű poszt, hogy a megoldás RAID 0-s elrendezést használja, és hogy akár 50%-os előrelépést is hozhat a véletlenszerű írási sebességben.

A gyártó ugyanitt ismét megerősítette, hogy a Legion Y90 megkapja a Qualcomm legújabb csúcsprocesszorát, a 4nm-es Snapdragon 8 Gen 1-et, méghozzá teljes értékű LPDDR 5 memóriával. Az utóbbiból a pletykák szerint tárhelytől (128/256/512GB) függően 8-, 12-, vagy 18 GB állhat rendelkezésre. Az egyéb tulajdonságokat illetően 144Hz-es, 6,92 hüvelykes AMOLED-kijelzőről, valamint duplalencsés (64/16 MP) hátoldali kameráról és 5600 mAh akkumulátorról csiripelnek a madarak.

A találgatásnak azonban nemsokára vége, a hivatalos bemutatót ugyanis február 28-ra időzítette a Lenovo. Addig is érdemes lehet ismét vetni egy pillantást a Legion Y90 korábban nyilvánosságra hozott videós kedvcsinálójára, ami lényegében teljesen felfedte a készülék dizájnját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.