Hirdetés

Stabilabbá teszi a Windows 11 frissítési folyamatát a Microsoft



|

Már tesztelik az új eljárást, ami előkészíti a terepet a nagyobb csomagok számára.

Hirdetés

A Windows 11 októberi megjelenése óta már 4 hónap telt el, de még sok frissítés kell ahhoz, hogy az új platform elérje az előd állapotát, hiszen sokan panaszkodnak stabilitási- és sebességgondokra, nem is beszélve a különféle hiányosságokról, melyek orvoslását nemrég külön cikkben igyekeztünk segíteni.

Magával a frissítési folyamattal kapcsolatban viszont most jó hírrel szolgált a Microsoft, a redmondiak ugyanis előálltak egy új megoldással, ami a reményeik szerint stabilabbá teszi majd az update-ek telepítését.

Hirdetés

A Windows Insider Program fejlesztői csatornáján tesztelt "Update Stack Package" lényegében automatikusan települő kisebb csomagokat takar, melyek a rendszeres havi, vagy nagyobb funkciófrissítéseknek készítik elő a terepet, megnövelve a sikeres frissítés esélyét.

"A Update Stack Package segít biztosítani, hogy számítógépén a lehető legnagyobb valószínűséggel telepítse sikeresen az új frissítéseket, a legjobb és legkevésbé zavaró élményt nyújtva."

- írja a Microsoft az új megoldást bemutató posztjában.

Az Update Stack Package-et a Windows 11 22478-as buildjében tesztelik, egyelőre csak egy korlátozott rendszerfájl-készlettel, később viszont gyakoribbá válnak az automatikusan települő csomagok. A Windows Update frissítési előzmények menüje listázni fogja ezeket a kisebb frissítéseket is, így átlátható lesz, hogy mi települt a gépünkre.

A Microsoft egyébként épp a napokban közölt egy érdekes statisztikát a frissítésekkel kapcsolatban. A redmondiak arra jutottak, hogy a legtöbb, elavult Windows-verziót használó PC leginkább azért csúszik le az update-ekről, mert egyszerűen nem tölt elég időt az interneten. Ez ugyan még nem lenne említésre méltó, az viszont már az, hogy a cég legalább napi 8 óra online jelenlétet ajánlj a Windows 10 és a Windows 11 garantált frissen tartásához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.