Hirdetés

Bárki beszállhat a PC-jével a koronavírus elleni küzdelembe



|

A Stanford Egyetem Folding@home projektje kiaknázza a tétlen PC-k erejét a különböző számításokhoz.

Hirdetés

A PlayStation 3 felhasználóinak ismerős lehet a Stanford Egyetem Folding@home (FAH) projektje, amelynek keretében létrejött egy olyan szoftver, ami a felhasználók konzoljainak tétlen erőforrásait használja ki komplex számításos elemzésekhez, amelyeknek hála különböző betegségekhez fejleszthetnek ki gyógymódokat. A Sony végül leállt a kezdeményezés támogatásával, de a FAH tovább fejlődött, és azóta az emberek PC-jének erőforrásait használja, amennyiben valaki azt felajánlja a jótékony célra. 

Hirdetés

A FAH a számításos elemzéseket most pedig arra használja, hogy lehetséges gyógymódokat kutasson a koronavírus ellen. Első körben protein-alakváltozásokat elemeznek, ugyanis a fertőzés kezdetekor a tüdőben a vírus felületéről egy protein egy tüdősejt receptorproteinhez kötőik. 

Az óriáscégek közül támogatást ajánlott a projekthez az Intel, az NVIDIA, a Google, a BE, az EVGA, az Ubisoft, az 1fnts és az AMD is. Emellett bárki letöltheti a szoftvert, majd felajánlhatja a PC-jének teljesítményét. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.