Hirdetés

Az új Star Wars lenyomta a Cinema City jegyvásárló rendszerét



|

A magyar rajongótábor erősen rácsapott a mozihálózat jegyelővételi rendszerére, ami annak rendje és módja szerint összeomlott. Van, akinek pénze is bánja, de a Cinema City igyekszik megnyugtatni a károsultakat.

Hirdetés

Elvileg ma reggel 10 órától élt a Cinema City online felületén a legújabb Star Wars film (Az utolsó Jedik) előzetes jegyvásárlása. Eleve egy jó ideig hiába nyomogatták az érdeklődők a böngésző frissítés gombját, a rendelési lehetőség csak késve indult el, aztán pedig - csak úgy, mint az elmúlt években - össze is omlott a rendszer.

Hirdetés

Voltak, akik már a jegyválasztásig sem jutottak el, mások ugyan tudtak székeket foglalni, de a fizetéshez nem ment tovább a böngésző. A legrosszabbul pedig azok jártak, akik hosszas újratöltögetés után ki tudták fizetni a jegyeket a banki partner online felületén, de a Cinema City oldalára visszairányítás közben hosszas tünődés után hibaüzenettel szállt el a szolgáltatás.

Ez már csak azért is kellemetlen, mert a fizetés ilyenkor már megtörtént (a szerkesztőségben is voltak olyanok, akiknek megérkezett a visszaigazoló SMS a banktól, miszerint az összeget levonták), jegy mégsem érkezett cserébe. Erős és indulatos üzengetés kezdődött a Cinema City Facebook oldalán és más fórumokon, míg végül a mozihálózat szintén saját közösségi oldalán tett közzé egy tisztázónak szánt közleményt háromnegyed tizenkettőkor, melyet változtatás nélkül közlünk:

"Tisztelt Star Wars Rajongók és Online-jegy Vásárlóink! A kommentjeitek alapján látjuk, hogy vannak olyan nézőink, akiknek sikertelen lett a 'Star Wars: Az utolsó Jedik' jegyvásárlása.

A tranzakció csak abban az esetben sikeres, amennyiben a Cinema City részéről is visszaigazolás történik a vásárlásról. A weboldalunk és a pénzügyi hátteret biztosító kiszolgáló közötti kommunikáció a nagy terhelés miatt jelenleg lelassult, ezért fordulhat elő az, hogy mi nem kapunk időben visszajelzést a vásárlásról, viszont a jegyárnak megfelelő összeg a vásárlás indításakor már zárolásra került. Így tehát, aki a jegyvásárlása során nem kapott visszaigazolást a Cinema City részéről, annak tranzakciója sikertelennek minősül.

Folyamatosan dolgozunk a szerver kapacitás szélesítésén, közvetlen kapcsolatban vagyunk a PayU-val és a Simple-lel is. Azon nézőink, akiknek pénze zárolásra került, de jegyet nem kaptak, azoknak számláján az adott banki feltételeknek megfelelő időn belül az összeg felszabadításra kerül.

A sikertelen jegyvásárlókkal a későbbiek folyamán fel fogjuk venni a kapcsolatot email-ben. Az igényeknek megfelelően új előadásokat nyitunk hamarosan. Köszönjük megértéseteket és a kellemetlenségekért elnézést kérünk."

Később újabb közlemény érkezett, melyben bejelentették az új vetítések időpontjait.

Frissítés: azóta több sikertelenül próbálkozónak érkezett közvetlen Facebook üzenet a Cinema Citytől a következő szöveggel:

Kedves ...!
Sajnálattal olvastuk panaszodat a Star Wars: Az utolsó Jedik című film jegyelővétele kapcsán. Fontos tudnod, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a sikertelen tranzakció során zárolt pénzösszeg a számládon mihamarabb jóváírásra kerüljön (időközben ez talán meg is történt). Ahogy a posztunkban is olvashattad, már nyitottunk új előadásokat azokban a mozikban, ahol erre nagy igény mutatkozott, de folyamatosan figyeljük a termek telítettségét mindenhol.
Ha szükség van rá, a továbbiakban még több teremben megnyitjuk a jegyvásárlás lehetőségét, legyen az akár szinkronos vagy feliratos vetítés.
Így javasoljuk, ha eddig nem tudtál megfelelő helyet vásárolni magadnak, ezeken az előadásokon próbáld meg! A PayU-tól minden érintett email elérhetőségét meg fogjuk kapni, ha a vásárlásod során ezt már megadtad, akkor pár napon belül Veled is fel fogjuk venni a kapcsolatot a kompenzáció miatt.
Megértjük elégedetlenséged, de hidd el, minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a végső moziélményed kellemes legyen!
Üdvözlettel,
Cinema City

Ha további folyományai lesznek az ügynek, mi is igyekszünk jelezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.