Hirdetés

Az új Star Wars lenyomta a Cinema City jegyvásárló rendszerét

|

A magyar rajongótábor erősen rácsapott a mozihálózat jegyelővételi rendszerére, ami annak rendje és módja szerint összeomlott. Van, akinek pénze is bánja, de a Cinema City igyekszik megnyugtatni a károsultakat.

Hirdetés

Elvileg ma reggel 10 órától élt a Cinema City online felületén a legújabb Star Wars film (Az utolsó Jedik) előzetes jegyvásárlása. Eleve egy jó ideig hiába nyomogatták az érdeklődők a böngésző frissítés gombját, a rendelési lehetőség csak késve indult el, aztán pedig - csak úgy, mint az elmúlt években - össze is omlott a rendszer.

Hirdetés

Voltak, akik már a jegyválasztásig sem jutottak el, mások ugyan tudtak székeket foglalni, de a fizetéshez nem ment tovább a böngésző. A legrosszabbul pedig azok jártak, akik hosszas újratöltögetés után ki tudták fizetni a jegyeket a banki partner online felületén, de a Cinema City oldalára visszairányítás közben hosszas tünődés után hibaüzenettel szállt el a szolgáltatás.

Ez már csak azért is kellemetlen, mert a fizetés ilyenkor már megtörtént (a szerkesztőségben is voltak olyanok, akiknek megérkezett a visszaigazoló SMS a banktól, miszerint az összeget levonták), jegy mégsem érkezett cserébe. Erős és indulatos üzengetés kezdődött a Cinema City Facebook oldalán és más fórumokon, míg végül a mozihálózat szintén saját közösségi oldalán tett közzé egy tisztázónak szánt közleményt háromnegyed tizenkettőkor, melyet változtatás nélkül közlünk:

"Tisztelt Star Wars Rajongók és Online-jegy Vásárlóink! A kommentjeitek alapján látjuk, hogy vannak olyan nézőink, akiknek sikertelen lett a 'Star Wars: Az utolsó Jedik' jegyvásárlása.

A tranzakció csak abban az esetben sikeres, amennyiben a Cinema City részéről is visszaigazolás történik a vásárlásról. A weboldalunk és a pénzügyi hátteret biztosító kiszolgáló közötti kommunikáció a nagy terhelés miatt jelenleg lelassult, ezért fordulhat elő az, hogy mi nem kapunk időben visszajelzést a vásárlásról, viszont a jegyárnak megfelelő összeg a vásárlás indításakor már zárolásra került. Így tehát, aki a jegyvásárlása során nem kapott visszaigazolást a Cinema City részéről, annak tranzakciója sikertelennek minősül.

Folyamatosan dolgozunk a szerver kapacitás szélesítésén, közvetlen kapcsolatban vagyunk a PayU-val és a Simple-lel is. Azon nézőink, akiknek pénze zárolásra került, de jegyet nem kaptak, azoknak számláján az adott banki feltételeknek megfelelő időn belül az összeg felszabadításra kerül.

A sikertelen jegyvásárlókkal a későbbiek folyamán fel fogjuk venni a kapcsolatot email-ben. Az igényeknek megfelelően új előadásokat nyitunk hamarosan. Köszönjük megértéseteket és a kellemetlenségekért elnézést kérünk."

Később újabb közlemény érkezett, melyben bejelentették az új vetítések időpontjait.

Frissítés: azóta több sikertelenül próbálkozónak érkezett közvetlen Facebook üzenet a Cinema Citytől a következő szöveggel:

Kedves ...!
Sajnálattal olvastuk panaszodat a Star Wars: Az utolsó Jedik című film jegyelővétele kapcsán. Fontos tudnod, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a sikertelen tranzakció során zárolt pénzösszeg a számládon mihamarabb jóváírásra kerüljön (időközben ez talán meg is történt). Ahogy a posztunkban is olvashattad, már nyitottunk új előadásokat azokban a mozikban, ahol erre nagy igény mutatkozott, de folyamatosan figyeljük a termek telítettségét mindenhol.
Ha szükség van rá, a továbbiakban még több teremben megnyitjuk a jegyvásárlás lehetőségét, legyen az akár szinkronos vagy feliratos vetítés.
Így javasoljuk, ha eddig nem tudtál megfelelő helyet vásárolni magadnak, ezeken az előadásokon próbáld meg! A PayU-tól minden érintett email elérhetőségét meg fogjuk kapni, ha a vásárlásod során ezt már megadtad, akkor pár napon belül Veled is fel fogjuk venni a kapcsolatot a kompenzáció miatt.
Megértjük elégedetlenséged, de hidd el, minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a végső moziélményed kellemes legyen!
Üdvözlettel,
Cinema City

Ha további folyományai lesznek az ügynek, mi is igyekszünk jelezni.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.