Hirdetés

Star Wars, Disney és Pixar karakterek hangján szól majd hozzánk az Amazon és a Disney asszisztense



|

Hamarosan mindenkinek lehet otthon egy kis szelete a Disney varázslatos szállodáiból.

Hirdetés

Ugyan a megjelenésekor nagyon népszerű volt az Amazon Echo eszközökre telepített asszisztens, az Alexa, az elmúlt időszakban alaposan a földbe állt a felhasználók száma, amit a cég eddig semmilyen funkció bevezetésével sem tudott érdemben felpörgetni. Sajnálatos módon éppen emiatt sok alkalmazottól el is búcsúztak az Alexa részlegen. A kezdeti népszerűségével napjainkra sokat vesztett asszisztens azonban most új helyen ragyoghat, Alexa szolgál ugyanis a Disney saját otthoni megoldásának alapjául.

A szórakoztatóipari óriás különleges üdülőhelyein a vendégeknek eddig is lehetőségük volt különböző, az Amazon által biztosított technológiai háttérre épülő szolgáltatásokat igénybe venni; érdeklődhettek például a park nyitvatartásáról, rendelhettek friss törölközőt a szobájukba, és a közeli éttermekről is részletes információkat kaptak. A két cég az együttműködését új szintre emelte, ugyanis a CES 2023-on bejelentették, hogy a különleges eszközt hamarosan nyilvánosan is elérhetővé teszik. Ez lesz az első olyan otthoni digitális asszisztens, ami az Alexa alapjait használja, annak képességeit azonban mindenféle egyéb funkcióval egészíti ki. A fejlesztést a Disney végezte, de az Amazon is támogatta.

Hirdetés

A Disney Magical Companion több mint 20 karakter hangján lesz képes megszólalni, akiket a Disney, a Star Wars, a Pixar univerzumaiból és más világokból válogattak össze. Az eszköz persze több egyszerű hangcsomagnál, lesznek benne tematizált kvízek, viccek, Disney témájú exkluzív hangaláfestők és egyéb tartalmak. Szerencsére Alexa sem veszett el teljesen, ugyanis minden, az Amazon eszközein megszokott feladatot el tud majd látni az egérfüles eszköz, csak épp a kedvenc karaktereinkkel léphetünk interakcióba a félelmetes hangú hölgy helyett.

A Disney és az Amazon párosa pontos megjelenési dátumot nem közölt, csak annyit árultak el, hogy a Disney Magical Companion a következő hónapokban válik elérhetővé az Egyesült Államokban. Nemzetközi forgalmazásáról még nincs hír.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.