Hirdetés

Nagyon veszélyes lehet az Androidot online bankolásra és vásárlásra használni



|

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy biztonsági problémák miatt különösen veszélyessé válhat az online bankolás és vásárlás androidos mobilon.

Hirdetés

Egyre nehezebb az androidos felhasználók élete, főleg akkor, ha szeretnek nem csak a legismertebb oldalakon böngészni vagy pedig más appokat is kipróbálni, mint amik gyárilag ott vannak a mobilon. Mindenhonnan özönlenek ugyanis az olyan appok és tartalmak, amelyek különféle formában pénzt húznak ki a zsebünkből, és még magukat újratelepítő kártevők is akadnak. A StrandHogg is kiemelten veszélyes, ez ugyanis hamis bejelentkezőoldalakat tesz az emberek elé, hiteles banki alkalmazásnak álcázva magát. 

Hirdetés

Mondani sem kell, hogy a banki adatok ellopására szakosodott a hackerek legújabb megoldása. Ez azért is nagyon veszélyes és rossz, mert az adatok megszerzése után valóban átirányítja a felhasználót az igazi alkalmazásba. Vagyis lehet, hogy a kevésbé tapasztaltak észre sem veszik, hogy mi történik. 

A VPNpro.com biztonsági szakértője, Jan Youngren szerint az Android használata egyre kockázatosabb, és erről tudniuk kell az embereknek. Teljes elemzést még nem végeztek a StrandHoggal kapcsolatban, de szerintük az androidos mobilok használata nem ajánlott az érzékeny és bizalmas tevékenységekhez, minderre pedig kiemelten kell figyelni a karácsonyi bevásárlási időszakban. Ilyenkor a hackerek is még aktívabban pályáznak a banki adatainkra. 

A szakértők szerint az iOS jobb, mint az Android, mert alapból jobb biztonság terén. Androidra például ingyenes kártevőt is lehet találni, ha valaki rossz dolgokat tenne, míg iOS alatt napok alatt mindent befoltoz az Apple. Youngren ugyanakkor nem igazán tudott tanácsot adni, hogy mit használjon online bankolásra és vásárlásra az, akinek androidos mobilja vagy táblagépbe van. Mindössze annyit reagált, hogy Windowsra váltani még annál is rosszabb ötlet, mint Androidon maradni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.