Hirdetés

Villantás helyett valódi elégedettség: stratégiát vált a Samsung



|

A Samsung vezére szerint többé nem fontos, hogy ki miben az első. A következő Galaxy csúcsmodell pedig nevet vált.

Hirdetés

Most, hogy a Samsung Galaxy S9-es széria már bemutatkozott, a Samsung mobilos üzletágának a vezére elérkezettnek látta az időt, hogy elárulja, mire számíthatunk a jövőben. DJ Koh dél-koreai újságíróknak beszélt arról, hogy stratégiát vált a Samsung. 

Hirdetés

A hardveres újdonságokkal kapcsolatban többen rámutattak arra, hogy a kínai gyártóknak már van kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasójuk, és az összehajtható kijelzőkkel is kísérleteznek. Koh erre válaszul azt mondta, hogy a Samsungot többé nem érdekli az, hogy elsőként dobja piacra a technológiákat. 

Az óriás ehelyett az olyan funkciókra és technológiákra koncentrál, amelyek a felhasználókat szolgálják. Vagyis a bejelentéskor trendinek és újnak ható, fejlett, ám nem túl hasznos dolgokat hanyagolják majd, és inkább a felnőtt, kifinomult, kiforrott és stabil élményt igyekeznek garantálni minden új terméknél. 

Koh szerint a Samsung eddig elkötelezett volt a világ- és a piacelsőség iránt, azonban ma már nem fontos ez az elsőség. Már olyan dolgokat akarnak piacra dobni, amiről a fogyasztók úgy érzik, hogy az éppen jókor jött, értelmes és értékes. 

Mivel manapság elképesztő erővel rendelkező processzort és nagyon fejlett kamerát adnak a modern okostelefonok, emiatt ennek a stratégiaváltásnak mi csak örülhetünk. Öt éve mindenki gyorsabb hardvert és jobb kamerát akart, manapság ezt minden készüléktől megkapjuk (emiatt van, hogy a legnagyobb újdonság lehet mondjuk az Animoji vagy az AR Emoji), a kérdés az, hogy mennyire összerakott és kifinomult a szoftver és a felhasználói élmény, illetve milyen praktikus extrák akadnak. 

DJ Koh megerősítette továbbá azt is, hogy a jövő évi Galaxy S szériás zászlóshajó új nevet kaphat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.