Hirdetés

Súlyos betegséggel küzd mindenki kedvenc mémkutyája



|

A világhírű Doge már nagyon öreg, és komoly betegségek sújtják.

Hirdetés

A 2010-es években felvirágzott mémkultúra kitermelt néhány világsztárt, Hide the Pain Harold képében még magyar "hősünk" is van, az egyik leghíresebb figura viszont kétségtelenül a Doge-ként megismert kutya, akinek a fotója még Elon Musk kedvenc kriptovalutáján, a Dogecoinon is ott díszeleg.

A 2013-as berobbanása óta már számtalan formában látott Doge-mém négylábú arca egy Kasobu nevű, örökbefogadott shiba inu, aki sajnos már nagyon öreg, és rossz bőrben van.

Hirdetés

A kutya gazdája, Atsuko Sato az Instagramon tudatta, hogy a 17 éves Kasobu akut cholangiohepatitisben és krónikus limphocytás leukémiában szenved: az első egy antibiotikumokkal kezelhető, de tartós károsodással fenyegető májbetegség, a második pedig a vérrák egy veszélyes formája. A jó hír, hogy Doge egyelőre reagál a kezelésekre, korábban ugyanis étvágya sem volt, a napokban viszont már egész vígan lefetyelte a pépesített ételét.

Ebben a korban ugyanakkor már nem lehet nagy csodákra számítani, mivel a shiba inu fajta esetében 12-15 év között mozog a várható élettartam, vagyis Kasobu már a betegségei nélkül is veszélyeztetettnek minősülne. Az októberben megtartott 17. születésnapi buliját mindenesetre még láthatóan jókedvűen ünnepelte, így könnyen lehet, hogy sokáig dacol majd a papírformával.

A Guiness Rekordok Könyve alapján egyébként a világ jelenlegi legöregebb kutyája a Los Angelesben élő Gino Wolf, aki már több mint 22 éves, a mindenkori csúcstartó pedig az 1939-ben elhunyt Bluey, aki egészen 29 éves koráig maradt a gazdája oldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.