Hirdetés

Súlyos sérülékenységet rejtenek az Intel processzorai, ideje frissíteni



|

Több generációnyi Intel CPU is érintett a nemrég felfedezett sebezhetőség kapcsán.

Hirdetés

A Statista aktuális adatai alapján a 62,7%-os részesedéssel bíró Intel továbbra is fölényesen uralja az x86-os processzorok piacát, így rengeteg embert veszélyeztethet az a frissen felfedezett biztonsági sérülékenység, ami a kékek több CPU-generációját is érinti.

A CVE-2023-23583 számon nyilvántartott sebezhetőség magas súlyossági besorolást kapott, mivel a felhasználói jogosultságok kihasználásával lehetővé teszi, hogy kiberbűnözők érzékeny információkat szerezzenek meg vagy szolgáltatásmegtagadási állapotot idézzenek elő, ami nagyon költséges lehet a felhős platformok számára - számolt be róla a Bleeping Computer.

Hirdetés

A sérülékenység többek között a legújabb Alder Lake, Raptor Lake és Sapphire Lake processzorokban is ott bújik, a lista olyan hosszú, hogy inkább az Intel saját weboldalát linkeljük, ahol az összes problémás modell megtalálható. A sebezhető CPU-kkal szerelt konkrét rendszereket már javították, a többi erőforrásnál pedig azt javasolja a gyártó, hogy frissítsük a BIOS-t, az operációs rendszert és a drivereket, hogy biztosan megkapjuk a szoftveres tapaszt.

Az Intel a saját biztonsági laborjában fedezte fel a problémát, de a gyártótól függetlenül más szakértőknek is sikerült azonosítaniuk. A jó hír, hogy a kékeknek nincs tudomásuk arról, hogy a kiberbűnözők aktívan is kihasználták volna a rejtett hátsó kaput, a frissítés telepítésével pedig már nem is lesz lehetőségük erre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.