Hirdetés

Súlyos tüdőbetegséget leplezett le az Apple Watch, megmentve a tulajdonosa életét



|

Eddig nem látott módon mentett életet az Apple okosórája.

Hirdetés

Áprilisban lesz 8 éve, hogy az Apple Watch is az almás cég repertoárjának részét képezi, ennek során pedig a cupertinóiak egy sokoldalú egészségügyi segédeszközzé gyúrták a terméket, amely olyan funkciókkal támogatja a viselőjét, mint a pulzusmérés, az állandó szívritmusfigyelés, az EKG-alkalmazás és a véroxigénszint-mérés.

A gazdag diagnosztikai adatokkal dolgozó okosóra így aztán rendszeresen szállítja a sztorikat arról, hogy miként mentette meg a rejtett szívbetegségekkel küzdő felhasználók életét, most viszont egy egészen különleges módon segített egy lelkes tulajdonost.

Hirdetés

A Clevelandben élő Ken Couniham igazi Apple Watch rajongó, aki az okosóra minden funkcióját kihasználja, rendszeresen ellenőrizve a kütyü méréseit. Tavaly októberben ezért tűnhetett fel neki, hogy a percenkénti légzésszáma a szokásos 14-ről 17-18 környékére kúszott fel, ami miatt el is végeztetett egy röntgennel egybekötött orvosi vizsgálatot.

A kórházban hörghurut elleni gyógyszert írtak fel neki, ám az esti lefekvés előtt riasztást kapott az Apple Watchtól, hogy a normál esetben 95% körüli véroxigénszintje 80%-ra csökkent, melynek láttán a családja meggyőzte, hogy térjen vissza a kórházba. A megemelkedett légzésszám és a bezuhant véroxigénszint alapján ezúttal már CT-vizsgálatot hajtottak végre rajta, amely kiderítette, hogy Couniham egész tüdeje tele volt vérrögökkel.

A problémát szerencsére sikerült vérhígítóval kezelni, az orvosok viszont közölték vele, hogy a betegség ezen stádiumában már 60% a valószínűsége, hogy többé nem kelt volna fel, ha ignorálja a riasztást és az alvás mellett dönt. Az okosóra tehát túlzás nélkül megmentette a férfi életét, a történet pedig rámutat, hogy az Apple Watch nemcsak a szív- és érrendszeri megbetegedések, de a tüdőgondok esetében is segítheti a kezelést igénylő problémák korai felismerését.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.