Hirdetés

Súlyos veszélyt rejt az iPhone tulajok számára a Windows 11 kompatibilitás



|

A Phone Link nemrégiben iPhone-nal is kompatibilissé vált, ez azonban egyeseknek komoly veszélyt jelenthet.

Hirdetés

A Windows sok éve rendelkezik a Phone Link nevű alkalmazással, aminek segítségével az androidos mobilok értesítései, üzenetei és még sok egyéb más tartalma hiánytalanul tükrözhető a PC-kre, a Microsoft pedig nemrég bejelentette, hogy a program iOS-es verziója sincs már messze. Egy ideje mindenkinek elérhetővé vált a frissítés, és ugyan jelentősen kevesebbre képes, mint az androidos társa, így is sokaknak komoly gondot jelenthet.

A Phone Link for iOS alkalmazás segítségével könnyedén párosíthatunk Windows 11-es gépekhez iPhone készülékeket, amiknek ezután minden értesítése megjelenik a PC-n is, továbbá szinkronizálnak az üzenetek és a híváslista is elérhető, mindez Bluetooth-on keresztül.

Hirdetés

A sérülékenységre az Apple Insider hívta fel a figyelmet, akik figyelmeztetik az iOS felhasználókat, hogyha arra gyanakszanak, hogy valaki megfigyeli az eszközüket, győződjenek meg róla, hogy a telefonjuk nem kapcsolódik egy számukra ismeretlen PC-hez. Sajnos illetéktelen kezekben, ha a rosszindulatú támadó a készülék jelkódját is tudja, percek alatt beállíthatja a tükrözést, ami ezek után teljesen a háttérben fut.

Persze nem újkeletű a sérülékenység, mindössze arról van szó, hogy felhasználók millióinak eddig teljesen ismeretlen volt a Phone Link, hiszen nem támogatta az iOS-t. A kéretlen megfigyelőktől a legegyszerűbben úgy szabadulhatunk meg, ha teljesen kikapcsoljuk a bluetooth lehetőséget, vagy ha szükség van rá, figyelmesen végig kell haladni a párosított eszközök listáján, és kigyomlálni, ami név alapján nem ismerős.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.